Skip to content
Media

Suomalaisille muna- ja lihatuotteille vientilupa Singaporeen

Ministry of Agriculture and Forestry
Julkaisuajankohta 9.4.2020 8.24
Tiedote
Kuva: Jaakko Martikainen

Singapore on myöntänyt huhtikuun alussa vientiluvan suomalaisille munatuotteille sekä siipikarjan-, sian- ja naudanlihasäilykkeille. Vientilupaa siipikarjanlihalle ja kananmunille ei vielä saatu, mutta työ näiden vientilupien eteen jatkuu.

Ruokavirasto käynnisti ja saattoi valmiiksi kyseisten markkinoillepääsyhankkeiden edellyttämät selvitykset siipikarjanlihan osalta 2016 ja munien ja munatuotteiden osalta 2019. Ruokavirasto myös järjesti Singaporen ruokaviranomaisen auditoinnin Suomessa syyskuussa 2019.

Suomella on ollut jo vuosia lupa viedä Singaporeen pakastettua naudan-, sian- ja poronlihaa. Tuoreen sianlihan vientilupa saatiin kesäkuussa 2019. Suomesta voidaan viedä Singaporeen eläinperäisistä elintarvikkeista myös maitotuotteita ja kalastustuotteita.

Suomesta vietiin Singaporeen 2019 sianlihaa, kalavalmisteita, maitotuotteita, suklaata, leipomotuotteita, hedelmä- ja kasvimehuja, vahvoja alkoholijuomia, pieniä määriä vesiä ja mallasjuomia sekä eläinten rehuja ja rehuentsyymejä.

Lisätietoja:

Eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio, p. 0295162423