Vältä verkkokalastusta heinäkuussa norppavesillä

27.6.2022 9.02
MMM
Saimaannorppakanta saavutti suojelustrategian välitavoitteen 400 norpasta kuusi vuotta etuajassa. Laji on silti erittäin uhanalainen, ja kalastajilta vaaditaan erityistä tarkkuutta ja vastuullisuutta norppavesillä etenkin heinäkuussa verkkokalastuskiellon päättyessä. Kukaan ei halua saada vahingossa pyydykseensä saimaannorppaa.

Asetusluonnos metsähanhen metsästyksestä lausunnoille – Lapin perinteinen hanhenmetsästys sallittaisiin rajoitetusti

6.7.2022 14.54
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausunnoille esityksen metsähanhen metsästyksen rajoituksista alkavana metsästysvuonna 2022-2023. Asetus mahdollistaisi metsähanhien metsästyksen jatkamisen Lapin pesimäalueilla, jossa se on perinteinen, vaativa ja arvostettu metsästysmuoto.

Hallituksen esitys metsätalouden määräaikaisesta kannustejärjestelmästä lausunnolle

5.7.2022 9.10
MMM
Ehdotus uudeksi laiksi metsätalouden määräaikaisesta kannustejärjestelmästä on 4.7.2022 lähetetty lausuntokierrokselle. Lailla korvattaisiin voimassa oleva kestävän metsätalouden määräaikainen rahoituslaki eli kemera. Lausuntoaikaa on 5.8.2022 asti.

Karhun metsästyskiintiö on 346 karhua – kiintiö 111 karhua pienempi kuin edellisenä vuotena

1.7.2022 13.14
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti asetuksellaan karhun metsästyskiintiön, joka on 346 karhua metsästyskaudella 2022–2023. Kiintiö on 111 karhua pienempi kuin edellisellä kaudella. Suomen riistakeskus päättää poikkeuslupien tarkemmasta kohdentamisesta.

Vesiosaamisen kasvuun ja kansainvälistymiseen rahoitusta – kestävän kasvun ohjelmasta yhteensä 1,76 milj. euroa kymmenelle vesiosaamisen hankkeelle

1.7.2022 12.02
MMM
Suomen kestävän kasvun ohjelmaan kuuluvassa haussa on valittu rahoitettavaksi kymmenen kehittämishanketta. Hankkeet tukevat vesiosaamisen kasvua ja kansainvälistymistä vahvistamalla kumppanuuksia ja kokonaistarjoamia, joilla on uutuusarvoa ja kaupallista liikevaihtopotentiaalia kansainvälisestikin.

Suomen kokkimaajoukkue suomalaisen ruuan ja ruokakulttuurin lähettiläänä yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön kanssa

5.7.2022 11.12
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö ja Suomen kokkimaajoukkueesta vastaava Culinary Team of Finland ry jatkavat yhteistyötä ja ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla tuetaan kokkimaajoukkueen valmentautumista maailmanmestaruuskilpailuihin. Suomen kokkimaajoukkue edistää Suomen kulinaarista näkyvyyttä maailmalla sekä suomalaisen ruuan kilpailukykyä kansainvälisesti.

Uutta potkua vesiosaamisen kumppanuuksiin ja kansainvälistymiseen

4.7.2022 12.00
MMM

Suomen kestävän kasvun ohjelmassa eli tuttavallisemmin elvytyspaketissa tai RRP:ssä (Recovery and Resilience Plan) varattiin vesiosaamisen kansainvälistymiseen 4 miljoonan euron vipurahoitus. Tavoitteena on luoda uutta dynamiikkaa alalle, jonka potentiaali kasvun osatekijänä on tunnistettu jo vuosia.


Maa- ja metsätalousministeriön kausityöohjeet poistuvat käytöstä

1.7.2022 10.06
MMM
Maa- ja metsätalousministeriön 1.3.2022 antamaa ohjetta ”Alkutuotannon kausityövoiman turvallinen maahantulo -ohjeistus työnantajille” ei ole enää tarpeen noudattaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt koronaan liittyvät hygieniaohjeet, joita sen sijaan on noudatettava.

MMM ehdottaa muutoksia kaupallisen kalastuksen kiintiöjärjestelmään

30.6.2022 10.54
MMM
Kaupallisen kalastuksen kiintiöjärjestelmään ehdotettavista muutoksista keskeisimmät ovat trooli- sekä lohenkalastuksen siirrettävien käyttöoikeuksien muuttaminen toistaiseksi voimassa oleviksi sekä se, että järjestelmää ei enää sovellettaisi vuoden 2026 jälkeen silakan rysäkalastukseen. Ehdotettuja muutoksia koskeva luonnos hallituksen esityksestä lain muuttamiseksi on lausunnolla 12.8.2022 saakka.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa