Valtioneuvosto hyväksyi muutoksia maatilan investointitukeen ja tukitasoihin

29.2.2024 14.35
JSM
Hyväksytyn asetuksen muutoksen myötä maatalouden investointitukea voidaan myöntää nautakarjataloudessa tarvittaviin rakentamisinvestointeihin ja väliaikaisesti myös turkistuotannon harjoittamisen osalta bioturvallisuutta edistäviin investointeihin.

Lisärahoitusta lintuinfluenssan takia lopetetuista turkiseläimistä maksettaviin korvauksiin

29.2.2024 14.23
JSM
Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on puoltanut eläinlääkintähuoltoon ja kasvintuhoojien torjuntaan varatun määrärahan ylitystä 45,2 miljoonalla eurolla valtion vuoden 2024 talousarviossa. Arviomäärärahan ylitys aiheutuu eläintautilain nojalla lopetetuista turkiseläimistä maksettaviin korvauksiin tarvittavasta 44,4 miljoonan euron määrärahasta sekä 0,8 miljoonan euron määrärahasta, jolla varaudutaan salmonellatartunnan vuoksi lopetettavaksi määrätyistä sioista maksettaviin korvauksiin. 

Maidontuotannon pohjoinen tuki ja tärkkelysperunan tuki vuodelle 2023 vahvistettu

29.2.2024 14.07
JSM
Valtioneuvosto vahvisti torstaina 29.2.2024 vuoden 2023 tammi-joulukuun maidontuotannolle maksettavan pohjoisen tuen lopullisen määrän sekä tärkkelysperunan hehtaarituen määrän.

Vaikuttavuuskiihdyttämö kirittää maankäyttösektorin ilmastotoimia tutkimuksesta käytäntöön

29.2.2024 12.12
JSM
Kasvihuoneessa mies nyppää basilikan lehden, tekstinä Nappaa hiilestä kiinni maankäyttösektorin ilmastoratkaisut
Maa- ja metsätalousministeriön ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan toteuttama vaikuttavuuskiihdyttämö tukee maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -hankkeita tuotetun tiedon levittämisessä. Kokeilevia ja ketteriä yhteiskehittämisen menetelmiä hyödyntävän ohjelman avulla pyritään vahvistamaan maankäyttösektorin ilmastotoimenpidekokonaisuuden vaikuttavuutta.

Suomi on ruokamaakuntien ja -hankkeiden maa

28.2.2024 13.04
JSM

Mari Sandell Helsingin yliopistosta kirjoittaa Keskustelua ruokajärjestelmästä -blogissa ruokamaakuntien ja -hankkeiden Suomesta. Maakunnilla on omat kehitystehtävänsä ja Suomen hallitus vastaa  ruokajärjestelmän kestävyydestä ja kannattavuudesta.

Maa- ja metsätalousministeriö avaa uuden blogisarjan ruokajärjestelmästä

28.2.2024 12.53
JSM
Maa- ja metsätalousministeriö on aloittanut uuden blogisarjan, jossa käsitellään ruokajärjestelmän kestävyyttä ja kannattavuutta. Blogisarja on kaikille avoin ja tarkoitettu herättämään keskustelua ruuasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle, ympäristölle ja taloudelle.

Pohjanlahden lohenkalastusta säädellään kestävän kalastuksen turvaamiseksi

26.2.2024 17.20
JSM

Risto Lampinen kertoo blogissaan mitä säätelytoimenpiteitä tehdään, jotta lohenkalastus Pohjanlahdella on kestävällä pohjalla.

Maatalouspolitiikan ja metsästrategian tavoitteiden toteutumista voi seurata nyt indikaattorisivuilla

16.2.2024 11.23
JSM

Luonnonvarakeskus julkaisi uudet indikaattorisivut, joilla seurataan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP:n) kauden 2023–2027 ja Kansallisen metsästrategian 2035 (KMS2035) indikaattoreiden kehitystä.  

Blogit

Suomi on ruokamaakuntien ja -hankkeiden maa

Mari Sandell
27.2.2024 13.53
JSM

Kestävyyden tavoittelu on jatkuva prosessi

Matti Heikurainen
30.11.2023 13.34
JSM

MMM:n kuulutukset, ilmoitukset ja tiedoksiannot

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri