Toimeenpanosuunnitelma: Ruokajärjestelmän kansainvälistäminen on yhteistyöhön perustuva vahva kasvutarina

2.12.2022 10.12
MMM
Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin tilaama toimeenpanosuunnitelma suomalaisen ruokajärjestelmän kansainvälistämisestä julkaistiin 2. joulukuuta. Suunnitelma rakentuu vahvasti yhteistyön, koulutuksen ja ruokakulttuurin vahvistamiseen.

Euroopan komissio antoi asetusehdotuksen hiilenpoistojen sertifioinnista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi

30.11.2022 16.18
MMM TEM YM
Euroopan komissio julkaisi 30. marraskuuta asetusehdotuksen hiilenpoistojen sertifioinnista. Hiilenpoistot tarkoittavat keinoja poistaa hiilidioksidia ilmakehästä sekä maankäyttösektorin, eli maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön, hiilensidonnalla että teknologisin menetelmin. Sertifioinnin on tarkoitus luoda viitekehys EU jäsenvaltioiden hiiliyksiköiden tuotannolle, menetelmille ja kaupankäynnille.

Biotalouspaneeli keskusteli biotalousstrategian toimeenpanosta ja EU-vaikuttamisesta – Metsäbiotalouden tiedepaneeli valmistelussa

25.11.2022 15.38
MMM

Kansallisen biotalousstrategian toteutusta seuraavan Biotalouspaneelin asialistalla olivat 24.11. mm. ehdotus Biotalouden TKI-tiekartan laatimisesta sekä ehdotus EU-tason vaikuttamissuunnitelmasta. Paneelille kerrottiin lisäksi valmistelussa olevasta metsäbiotalouden tiedepaneelista, jonka on määrä aloittaa työnsä vuoden 2023 alusta.


Maa- ja metsätalousministeriö mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa 

24.11.2022 15.43
MMM
MMM on mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa metsäsektorin tutkimusyhteistyön edistämiseksi. Euroopan metsäinstituutin (EFI) johdolla toteutettava 4-vuotinen EUFORE-hanke (European Forest Research and Innovation Ecosystem) osana EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti Eurooppa –puiteohjelmaa arvioi ja linjaa metsäsektorin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotarpeita ja tarjoaa yhteistyöalustan alan eurooppalaisen yhteistyön vahvistamiseksi.

EU:n vuoden 2022 pinta-alaperusteisia suoria tukia tarkennettiin

1.12.2022 14.03
MMM
Valtioneuvosto vahvisti 1. joulukuuta EU:n kokonaan rahoittamien vuoden 2022 pinta-alaan perustuvien viljelijätukien ensimmäisen maksuerän yksikkötasot. Ruokavirasto aloittaa tukien maksut 9. joulukuuta 2022.

Vesi virtaa Ämmäkosken ohitusuomassa

30.11.2022 15.29
MMM
Varkauden Ämmäkosken vaellusyhteys on viimein vapautettu ja ohitusuoman avajaisia juhlittiin 30.11.2022. Syksyn ajan Varkauden Ämmäkoskella on rakennettu Suomen suurimpiin kuuluvaa ohitusuomaa. Nyt työ on saatu päätökseen ja uoma päästään avaamaan vaeltaville kaloille.

Pienilläkin ruokahävikkiin liittyvillä toimilla on merkitystä

30.11.2022 11.48
MMM
Kymmenen ruokapalvelutoimijaa kehitti ruokahävikin hallintaa Vastuulliset ruokapalvelut –kehittämisohjelmassa. Tavoitteena oli ymmärtää työarjen toimintatapojen ja valintojen vaikutukset ruokahävikin syntymiseen.

Kaiken takana on tutkittu tieto - osataanko Suomesta viedä sitä maailmalle?

29.11.2022 11.40
MMM

Vaikka antibioottiviikko onkin ohi, on silti tärkeää muistaa mikrobilääkkeiden maltillinen käyttö. Ministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kertoo blogikirjoituksessaan mikrobilääkeresistenssin kasvavasta uhasta ja kuinka tarpeellista tutkijoiden on tehdä kansainvälistä yhteistyötä.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa