Maa- ja metsätalousministerin erityisavustajaksi Topi Heinänen

29.9.2022 16.19
MMM
Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen on kutsunut erityisavustajakseen OTM, varatuomari Topi Heinäsen. Hän aloittaa tehtävässä 3.10. vastuualueenaan ilmasto- ja vesitalous- sekä viestintäasiat. Topi Heinänen siirtyy erityisavustajaksi Keskustan eduskuntaryhmän oikeudellisen asiantuntijan tehtävästä. Heinänen on toiminut aikaisemmin asianajajana.

Juomavesidirektiivin toteutus toisi ihmisille lisää tietoa talousveden laadusta

29.9.2022 15.35
MMM

Hallituksen esitys EU:n juomavesidirektiivin kansallisesta toteutuksesta ottaa huomioon koko talousveden tuotantoketjun raakavedestä hanaan asti. Tärkein tavoite on turvata talousveden laatu. Toimeenpano toisi muutoksia useaan eri lakiin. Esitys etenee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn.


Ministerityöryhmät
Varautumisen ministerityöryhmä käsitteli kriittistä infraa, sähkön saatavuutta ja ruokaturvaa

29.9.2022 14.11
MMM TEM VM

Varautumisen ministerityöryhmä linjasi toimista kriittisen infran ja sähkön riittävyyden turvaamiseksi.


Kalatalousyrityksille viiden miljoonan euron tuki

29.9.2022 13.17
MMM
Valtioneuvosto on 29.9.2022 hyväksynyt asetuksen, jolla säädetään Venäjän hyökkäyssodasta johtuvan taloudellisen tilanteen heikentymisen vuoksi kalatalousyrityksille maksettavasta tuesta. Tukijärjestelmän toimeenpanoon on varattu viisi miljoonaa euroa osana hallituksen 300 miljoonan euron tukipakettia kotimaiselle ruoantuotannolle.

Helmi-ohjelman toteutus etenee hyvin – heikentynyttä luontoa on tänäkin vuonna hoidettu tuhansia hehtaareja

30.9.2022 12.57
MMM

Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla on kunnostettu 3930 hehtaaria eri elinympäristöjä ja suojeltu 3200 hehtaaria soita.

Selvitys: vapaaehtoisten päästökompensaatioiden kaksoislaskentaa voidaan välttää eri tavoin

30.9.2022 11.21

Ilmastopäästöjen vapaaehtoista kompensaatiota voidaan toteuttaa eri tavoin ja välttää päästökompensaation kaksoislaskentaa, todetaan tuoreessa selvityksessä. Selvityksen mukaan EU-lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista mukautusten tekemistä valtioiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan.


Aito saunapalvikinkku on Suomen kolmastoista nimisuojattu tuote

29.9.2022 14.53
Komissio on hyväksynyt Aito saunapalvikinkku ja Äkta basturökt skinka -nimitysten rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän hakijana on Saunapalviyhdistys ry.

Ministerit keskustelivat Ukrainan maataloustuotannon ja -logistiikan tilanteesta ja kuljetusyhteyksistä EU:hun ja maailmalle

26.9.2022 20.20
MMM
EU:n maatalousministerit kokoontuivat 26. syyskuuta maatalousneuvoston kokoukseen Brysseliin. He keskustelivat mm. Ukrainan maataloustuotannon ja -logistiikan tilanteesta ja kuljetusyhteyksistä EU:hun ja maailmalle. Lisäksi ministerit keskustelivat mm. kalastuksesta ja suurpedoista. Ukrainan maatalousministeri Mykola Solskyi osallistui neuvoston kokoukseen paikan päällä. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia listaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa