FI SV EN

Maukasta ja puhdasta Suomea myydään saksalaisille kuluttajille Grüne Woche -messuilla

Suomalaiset matkailu- ja elintarvikealan yritykset esittäytyvät jo kolmatta kertaa yhdessä Saksan Grüne Woche -kuluttajamessuilla 19.-28.1.2018 (halli 8.2, osasto 115). Suomen puhdas luonto ja maukkaat elintarvikkeet ovat valttikortteja, jotka puhuttelevat maailmalla juuri nyt. Suomen maaosastoa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Maailman suurimmat maatalous-, elintarvike- ja puutarhamessut Grüne Woche järjestetään vuosittain tammikuussa Berliinissä Saksassa. Tammikuussa 2018 järjestettävät messut ovat järjestykseltään 83. ja paikalle odotetaan 1600 näytteilleasettajaa ja 400 000 kävijää.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös maailman maatalousministerit Berliiniin kokoava Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) kongressi. Vihreälle viikolle osallistuvien eri maiden ministerivieraiden lisäksi Suomen osastolle odotetaan runsasta kiinnostusta saksalaisten kuluttajien sekä median taholta.

Puhdasta ruokaa ja pienpanimoita

Suomen 100 m2 maaosasto rakentuu suomalaisten panimoiden ja -tislaamoiden tuotteita myyvästä FinnBar’ista, elintarvikeyritysten myyntipisteistä sekä Visit Finlandin ruokamatkailuyritysten alueesta.

Tarjontaa täydentää pääosastoon liittyvä Suuret oluet, pienet panimot -yrityksiä esittelevä myyntipiste. Saksassa ainoana suomalaisena kokkina Michelin tähden saanut huippukokki Sauli Kemppainen valmistaa osastolla herkullisia maisteluannoksia paikalla olevien elintarvikeyritysten tuotteiden pohjalta.

Suomi ruokamatkailumaana

Visit Finland käynnistää vuoden 2018 Saksan markkinointitoimenpiteensä Grüne Wochessa ruokamatkailukärjellä. Myös Suomen matkailun tavaramerkki, joulupukki, on paikalla tukemassa yrittäjiä.

Elintarvikealan yrityksistä Suomen maaosastolle osallistuvat Dammenberg, Malmgård, FinnSpring, Sinebrychoff, Shaman Spirits, Kala-Lappi, Linkosuo, Roberts ja Sinuhe.
Pienet Panimot, Suuret Oluet -yrityksistä mukana ovat Bryggeri Helsinki, Lammin Sahti, Teerenpeli, Vakka-Suomen Panimo, Fiskarsin Panimo, Ägräs Distillery, Stallhagen ja Malmgård.

Matkailualan edustajat tulevat Lakelandin ja saariston alueelta: Visit Saimaa, mukanaan Mikkelin ruokamatkailuyritykset Anttolanhovi, Ollinmäen viinitila ja Raijan Aitta edustaen D.O. Saimaata, sekä Lehmäleiri (das Kuh-Camp),  Puustilan maisematila, Kuopio 2020 European Region of Gastronomy tunnustusta esittelevä Visit Savo ja kahvila-ravintola Iltalypsy sekä saariston aluetta edustaen Visit Salo, Metsähallitus, Malmgård ja Finnlines.

Suomen maaosaston rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sen organisoinnista vastaavat Finpron Visit Finland -yksikkö ja Finpron johtama Food from Finland -kasvuohjelma yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kanssa.

Lisätiedot:

Esa Wrang, elintarvikesektorin toimialajohtaja, Food from Finland –kasvuohjelmajohtaja, Finpro, +358 400 2430 76, esa.wrang(at)finpro.fi

Terhi Hook, kehityspäällikkö, Visit Finland, Finpro, +358 50 5970 999, terhi.hook(at)visitfinland.com

Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, +358 40 509 8986, kirsi.viljanen(at)mmm.fi

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, +358 40 169 2060, klaus.hartikainena(at)mtk.fi

International Green Week 19-28 January 2018 Visit us: Hall 8.2 Stand 115