Suomi 100 Yhdessä-viikonloppu 

 

 

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää Suomi100 yhdessä-viikonlopun aikana 25.8.-27.8.2017 ohjelmaa ympäri Suomea. 

Luonnon päivät luomutiloilla 

Luomutilojen avoimien ovien päivä 26.8.2017 tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua luomutuotantoon ja luomuviljelijöihin. Ovet ovat avoinna 35 luomutilalla ympäri Suomen klo 12-15.

Kullakin luomutilalla on tarjolla ohjelmaa tilan omien mahdollisuuksien mukaan. Monet tiloista ovat kotieläintiloja, joten luvassa on eläimellisiä elämyksiä. 

Lisätietoja luonnon päivästä luomutiloilla ja kaikki mukana olevat tilat

Montan kiinniottolaitteen avajaiset 

Montan voimalaitoksen ylisiirtolaite otetaan käyttöön Suomen luonnon päivänä, jolloin yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla rakennushankkeesta ja vaelluskaloista. Kalojen kiinniottolaitteen avulla pyritään vahvistamaan Oulujoen vähäistä lohikantaa siirtämällä kaloja patojen yli lisääntymisalueille. 

Montan kiinniottolaitteen avajaiset, Muhos

Virtavesikohteet

Tutustu virtavesiin ja vaelluskaloihin: eri tapahtumissa voi esimerkiksi päästä tekemään kalanpoikasille suojapaikkoja, kokeilemaan perhokalastusta tai tutkimaan joen pohjaeläimiä.

Jokijuhla Pitkälänkoskella, Karkkila

Tutustu Saimaan järvilohikantaan, Ala-Koitajoki ja Pielisjoki.

Avoimet ovet Säätytalolla

Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta klo 10–14 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa ja Arppeanumissa. 

Maa- ja metsätalousministeriö kertoo tuoreet kuulumisensa Säätytalolla makujen ja luonnonvarojen maailmasta. Ohjelmassa mm. suurpetojen jälkien tunnistusta.

Säätytalo on avoinna kello 10-14 (Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki).