FI SV EN

Elintarvikkeet

Suomessa tuotettavien ja kulutettavien elintarvikkeiden turvallisuus on kansainvälisesti korkealla tasolla. Koko elintarvikeketju tekee työtä elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Kotimaassa tuotetut tuotteet eivät sisällä kuluttajalle vaarallisia määriä kemiallisia aineita. Elintarviketutkimuksissa on havaittu hyvin vähän ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereita. 

Alkutuotanto ja teollisuus seuraavat tilannetta jatkuvasti ja huolehtivat tiukasti bioturvallisuudesta, jotta mikrobiologinen elintarviketurvallisuus säilyy hyvänä. 

Ruokapetosten määrä kasvaa maailmalla, mutta myös Suomessa havaitaan petoksellista toimintaa. Petoksia minimoidaan varmistamalla elintarvikkeen ja sen raaka-aineiden jäljitettävyys. Petosten lisäksi elintarvikeketjussa todetaan muutakin rikollista toimintaa. Rikollinen toiminta voi olla ammattimaista taloudellisen voiton tavoittelua ja sillä voi olla laajoja ulottuvuuksia  elintarviketoiminnan ulkopuolelle. 

Tavoitteena on, että suomalaiset kuluttajat syövät vastuullisesti tuotettua, maukasta, terveellistä ja turvallista ruokaa.

Lisätietoja

Sebastian Hielm, elintarviketurvallisuusjohtaja 
maa- ja metsätalousministeriö, Ruokaosasto, Elintarviketurvallisuusyksikkö Puhelin:0295162305   Sähköpostiosoite: