Yhteistyöllä myötätuulta saaristo-, rannikko ja vesistöalueille

Valtakunnallinen saaristo-, vesistö- ja rannikkoalueiden seminaariin järjestetään tänä vuonna Asikkalassa Aurinkovuoren koululla (Asikkalantie 12, 17200 Vääksy) 3.-4.6.2019.

Kutsu seminaariin | Inbjudan till seminariet

Mitkä ovat saariston tulevaisuuden näkymät ja miten niihin pitäisi vaikuttaa? Miten hyödyntää tehokkaammin yhteistyötä ja muiden hyviä kokemuksia? Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari tarjoilee aihepiirin viimeisimmän tiedon, vertaiskokemuksia ja yhdessä oppimista. Seminaarissa kuullaan myös mielenkiintoisia puheenvuoroja saariston ajankohtaisista asioista. Tänä vuonna ohjelmaan on varattu runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.

Tapahtumapaikkana toimiva Asikkala pitää huolen siitä, että seminaariohjelmassa saadaan nauttia myös kesäsaariston elämyksistä. Asikkala on perinteisesti tunnettu kahdesta kanavastaan, upeasta jääkauden muovaamasta Pulkkilanharjusta sekä juotavan hyvästä Etelä-Päijänteen vedestä, jota nauttii koko pääkaupunkiseutu. Nykyisin Asikkala profiloituu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kuntana, mikä tarkoittaa niin kuntalaisten kuin ympäristön hyvinvoinnista huolehtimista. Hinku-, Ranku-, (=hiili- ja ravinneneutraali) ja Unesco Geopark-ohjelmissa mukana oleva Asikkala haluaakin olla osoitus sellaisesta saaristo osakunnasta, joka rakentaa kestävän kehityksen maakuntaa ja luo vihreää kaupunkiseutua.

Seminaarin järjestävät saaristoasiain neuvottelukunta, Asikkalan kunta sekä Päijät-Hämeen liitto. Seminaariin ei ole osallistumismaksua. Seminaarin ruokailut (20 €, 2 x lounas ja kahvit) voit maksaa paikan päällä Asikkalan koulukeskuksessa. Asikkalan kunta tarjoaa illallisen.

Yöpyminen ja iltaohjelma ovat Hotelli Tallukassa (www.tallukka.fi). Seminaarin majoittumista varten on varattu hotellista kiintiö 15.5. asti, joten varaathan majoittumisen suoraan hotellista puhelimitse viimeistään maanantaina 15.5. Tästä linkistä tarkemmat tiedot hotellihuoneen varaamisesta.

Aurinkovuoren koululta on yhteiskuljetus hotelli Tallukkaan maanantai-iltana ja hotelli Tallukalta Aurinkovuoren koululle tiistaiaamuna.

 

Ilmoittautuminen seminaariin 20.5.2019 mennessä tästä linkistä

 

OHJELMA

Maanantai 3.6.
11.00 Ilmoittautuminen, Aurinkovuoren koulu
12.00 Lounas
13.00 Seminaarin avaus
13.15 Asikkalan ja maakunnan tervehdykset
13.45 Mahdollisuuksien saaristo, Saimi Hoyer, matkailuyrittäjä
14.30 Kahvi
15.00 Saaristokohteet mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa, Hannu Komu, Suoma ry
15.15 Saariston helmet – hankkeet esillä
16.15 Malja kesälle & pientä purtavaa
16.30 Nappaa parhaat kokemukset talteen hyvien käytäntöjen ulapalla
17.30 Siirtyminen hotellille
18.30 Iltaohjelma ja illallinen

Tiistai 4.6.
Aamiainen hotellilla
9.00 Suomalaisen saaristopolitiikan ainutlaatuisuus, Sari Rannanpää, MDI
9.45 ”Pitääkö olla huolissaan?” SANK:n jäsenet vastaavat paneelikeskustelussa
seminaariosallistujien edellisenä päivänä esittämiin huolenaiheisiin saariston tulevaisuudesta.
11.00 Seminaarin päätös ja kutsu vuoden 2020 seminaariin
Lounas

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Elina Auri, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0400 744 900,
sihteeri Viljami Julkunen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 043,
kehittämispäällikkö Isa Maunula, Asikkalan kunta, p. 044 778 0211

 

KESÄKUUSSA TAVATAAN!