Saaristoasiain neuvottelukunnan vaaliteemat

Saaristoasiain neuvottelukunta (SANK) on julkaissut omat vaaliteemansa. SANK haluaa eduskuntavaaliteemojensa myötä nostaa saaristoon liittyvän potentiaalin seuraavan hallituskauden asialistalle.

Saaristo tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön asua, työskennellä ja viettää vapaa-aikaa. Saaristoalueilla on mahdollisuus olla edelläkävijöinä, puhutaan sitten omavaraisesta energiatuotannosta, kestävästä matkailusta, modernista ja monipaikkaisesta työskentelystä tai ennakkoluulottomista palvelumuodoista.

Sujuvat liikenneyhteydet, digitalisaatio, saariston joustavat palvelut sekä saaristoisuuden huomioiminen positiivisena aluekehitystekijänä ovat asioita, jotka saaristoasiain neuvottelukunta haluaa tuoda tulevaan hallitusohjelmaan. Suomen saaristoalueet ovat ainutlaatuinen vahvuus. Vesistöt, saaret ja järvet ovat myönteisiä aluekehitystekijöitä ajassa, jossa eletään yhä enemmän elämysten tuotannossa.

Tutustu saaristoasiain neuvottelukunnan vaaliteemoihin tästä.

 

Saaristopolitiikan vaalipaneeli järjestettiin 14.2.2019 eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tallennetta Saaristopolitiikan vaalipaneelista pääset katsomaan tästä. 

 

Lisätietoja:

 

SANK:n puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen, [email protected], puh. 040 717 1114

SANK:n pääsihteeri, johtava asiantuntija, Elina Auri, [email protected], puh. 0400 744 900