Är våra nötkreatur verkligen klimatskurkar – jord- och skogsbruksministeriets podd Jalat maassa startar

Jord- och skogsbruksministeriet 9.4.2020 13.00 | Publicerad på svenska 9.4.2020 kl. 13.58
Pressmeddelande

Jalat maassa (Fötter på marken) är jord- och skogsbruksministeriets första poddserie. Under den första perioden behandlar man den finländska matproduktionens nuläge och framtidsutsikter, men också gångna tider, ur många olika perspektiv.

Alla avsnitt av podden är fullspäckade med  information och verkliga upplevelser. Programledaren för poddserien är jord- och skogsbruksministeriets kanslichef Jaana Husu-Kallio. Under den första produktionsperioden kommer programledaren att prata om livsmedelsproduktionens vardag med olika gäster.

Hur ser vardagen ut för de olika driftsinriktningarna, vilka utmaningar och fördomar finns det? Dessa frågor kommer deltagarna bland annat att dryfta. Finlands vision är att producera världens bästa mat. I serien möter visionerna verkligheten. Hur känns förändringen? Vad måste man göra just nu? Varför måste man lära sig nya saker?

I det första avsnittet diskuteras nötköttsproduktionen. Gästen är köttproducenten Tommi Hasu från Kouvola.

Nötköttsproduktionen kritiseras mycket på grund av dess miljöpåverkan. Men vilket ansvar har en enskild producent med tanke på helhetsbilden? Är våra nötkreatur verkligen klimatskurkar? Vilka är de starka sidor som det lönar sig för de finländska producenterna att bygga på?

Podden kan lyssnas på jord- och skogsbruksministeriets webbplats samt på Spotify och iTunes.

Ytterligare information:

Jaana Husu-Kallio, kanslichef, tfn 0400 291 910, [email protected]
Janne Impiö, kommunikationsdirektör, tfn 050 330 6065, [email protected]    

Administration Landsbygd Mat och jordbruk Natur och klimat