Mat och jordbruk
Målet är att säkerställa matproduktionen och -säkerheten, den ansvarsfulla matkedjan. Läcker mat - en livskraftig landsbygd
-
Jordbruk-, byggande av mat- och landsbygdspolitiken, system och organisationer för beslutsfattande.
-
Central jordbruklagstiftning
-
Stödsystemet är en helhet som består av flera olika komponenter.
-
Kontrollen av animaliska livsmedel i Finland handlar om att livsmedlen skall vara säkra och lämpliga som människoföda.
-
Ett hållbart matsystem grundar sig på en lönsam livsmedelsproduktion och ansvarsfull konsumtion.
-
Information och statistik över jordbruks- och livsmedelssektorn i Finland och andra länder.
Aktuellt
PFAS-halterna i strömming varierar – det rekommenderas att man äter fisk 2-3 gånger i veckan och varierar mellan arter
JSM
Pressmeddelande
22.4.2024 12.43
Lantbruksproducent, förhandla om ändring av förfallodagen för räntestödslånen hos din bank
JSM
Pressmeddelande
19.4.2024 12.59
Bestämmandet av djurtätheten för broilrar uppdateras
JSM
Pressmeddelande
18.4.2024 14.51
Arbetsgruppen för beredning av en fond för salmonellarisker hos svin har färdigställt sin rapport – en operativ arbetsgrupp fortsätter arbetet
JSM
Pressmeddelande
17.4.2024 13.55
Lönsamheten för jordbruks- och trädgårdsföretag förbättras genom ett avtal som främjar energieffektivitet
JSM
Pressmeddelande
11.4.2024 10.33