Tapahtumia
toukokuu 2022
torstai 12.5.
8.30 – 10.30
Kasvinviljely ja kasvinjalostus ovat avainasemassa niin ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin siihen sopeutumisessakin. Osana hallitusohjelman mukaista maankäyttösektorin Hiilestä kiinni -ilmastotoimenpidekokonaisuutta maa- ja metsätalousministeriö järjestää aamukahviwebinaarin, jossa syvennytään uusiin kasvintuotantotekniikoihin ja jatkojalostusmahdollisuuksiin.
Järjestäjä: MMM
torstai 19.5.
17.00 – 19.00
Hiilestä kiinni – maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön ilmastoratkaisut
Millä keinoin maa- ja metsätaloutta ja muuta maankäyttöä voidaan kehittää ilmastokestävämmäksi? Ketkä ovat ratkaisijan roolissa? Mitä uusia mahdollisuuksia ilmastoratkaisuihin liittyy?
Järjestäjä: MMM
maanantai 23.5.
14.00 – 15.30
Kansallinen metsästrategia 2035 -paneelikeskustelu: Metsät ja hyvinvointi
Tänä vuonna uudistetaan Suomen kansallinen metsästrategia, joka ohjaa Suomen metsäpolitiikkaa vuoteen 2035 saakka. Strategiatyön aikana järjestetään avoimien paneelien sarja, jossa metsiä ja niiden käyttömahdollisuuksia katsotaan eri näkökulmista. Tässä paneelissa keskustellaan metsän hyvinvointivaikutuksista, vaikutuksien mittaamisesta ja metsien monikäytöstä.
Järjestäjä: MMM
tiistai 24.5.
9.00 – 11.30
Siirtyy kesäkuulle: Ilmastoruokaohjelman julkaisuwebinaari
Ministerivaihdoksesta johtuen ilmastoruokaohjelman julkistustilaisuutta siirretään. Tilaisuus siirretään kesäkuulla pidettäväksi.
Järjestäjä: MMM
keskiviikko 25.5.
9.00 – 11.30
Luonnon monimuotoisuus ruokahankinnoissa
Ruuantuotanto on yksi merkittävästi luonnon monimuotoisuuteen eli biodiversiteettiin vaikuttava ja siitä riippuvainen tuotannonala. Maa- ja metsätalousministeriö selvitti, miten ruokahankinnoilla voidaan parantaa luonnon monimuotoisuuden tilaa. Tilaisuudessa kuulet ministeriön tilaaman selvityksen tuloksista sekä muista ruokahankintojen biodiversiteettivaikutuksia selvittävistä hankkeista.
Järjestäjä: MMM
10.00 – 12.15
Älykäs sopeutuminen alueilla ja kunnissa - katse kohti uudistumista
Älykäs sopeutuminen on noussut viime aikoina yhä useammin keskusteluihin, kun puhutaan alueiden eriytymisestä, erilaistumisesta ja uudistumisesta. Ituja älykkään sopeutumisen soveltamisesta on nähtävissä niin kansallisen tason ohjelmissa kuin paikallisen tason kehittämistyössä. Mutta mikä tekee sopeutumisesta älykästä? Mitä ratkaisuja älykäs sopeutuminen tarjoaa ja mitä se edellyttää onnistukseen? Mitä oikeastaan on älykäs sopeutuminen Suomessa?
Järjestäjä: MMM, TEM, VM