Ruoka-alan miniseminaari

Maanantai 17.12.2018 klo 11.30 –  14.00

Maa- ja metsätalousministeriö

Mitä kuuluu maatilojen kehitysnäkymille ja mitä Suomi syö -tutkimus meistä kertoo? Ohjelmassa myös Birkkalan speltin kasvutarina sekä lähiruoka- ja luomuohjelmien arvioinnin tuloksia.

Ajankohtaisseminaarissa esitellään uutta tietoa maatilojen kehitysnäkymistä ja Suomi syö -tutkimuksesta. Kummassakin esityksessä keskitytään erityisesti lähi- ja luomuruoan näkökulmaan. Toisena kokonaisuutena kuullaan maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta toteutettujen luomu- ja lähiruokaohjelmien arvioinnin tuloksista, joiden pohjalta ko. ohjelmia päivitetään ja toteutetaan jatkossa. Yrittäjäpuheenvuoron pitää Simo Larmo Birkkalan tilalta.

Miniseminaari on suunnattu ruokasektorin toimijoille, yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Tilaisuus lähetetään reaaliaikaisesti myös verkossa ja puheenvuorot nauhoitetaan jälkikäteen katsottaviksi ja käytettäviksi.

Miniseminaari klo 12 – 14, puheenjohtajana Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö

  • Tilaisuuden avaus, Päivi Töyli, Ruokasektorin koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus
  • Maatilojen kehitysnäkymät, Anne Kallinen, TNS Kantar
  • Suomi syö -tutkimuksen tuloksia, Merja Lintunen, Taloustutkimus
  • Lähiruoka- ja luomuohjelmien arvioinnin tulokset, Tommi Ålander, TK-Eval
  • Birkkalan speltin kasvutarina – Lisäpotkua hankkeella?, Simo Larmo, Birkkalan tila

Aika                            17.12.2018 klo 12.00-14.00 (kahvitarjoilu klo 11.30 lähtien)

Paikka                        Opastinsilta 12, Helsinki, pieni auditorio

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 7.12.2018 mennessä http://ty.fi/ruokaminiseminaari17122018

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ennen tilaisuutta. Muistathan ilmoittautua myös verkkolähetykseen.

Kohderyhmät: media, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, kansalaiset, kunnat