Tulevaisuuden ruokasektori ja Elintarviketeollisuuden vuosiseminaari

Keskiviikko 27.11.2019 klo 9.00 –  15.45

maa- ja metsätalousministeriö työ- ja elinkeinoministeriö

Elintarvikealan ja ruokasektorin vuosiseminaarissa kuullaan ajankohtaiset kuulumiset toimialan kehittymisestä, kansainvälistymisestä, pakkauksista sekä yrittäjien kokemuksia yrityksensä kehittämisestä. Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Tilaisuudessa keskitytään ajankohtaisiin asioihin mm. ruokapakkauksiin, julkisten keittiöiden lähiruoan käytön aluetaloudellisiin vaikutuksiin, viennin porrasaskelmiin ja yritysryhmähankkeesta saatuihin kokemuksiin. Yrityspuheenvuoroina kuullaan Härtelön tarina sekä kuinka Kaslinkin kasvua ovat innovaatiot ja kansainvälistyminen vauhdittaneet. Tilaisuudessa julkistetaan Elintarvikealan toimialakatsaus ja toimialabarometri sekä kerrotaan viennin ajankohtaisia kuulumisia. Aamupäivän järjestää valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja iltapäivän TEM toimialapalvelu.

Tilaisuus on tarkoitettu elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjille, toimijoille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Tilaisuus lähetetään reaaliaikaisesti myös verkossa ja puheenvuorot nauhoitetaan jälkikäteen katsottaviksi.

Aika:  27.11.2019 klo 9.45 – 15.15 (aamukahvi klo 9.00 alkaen)
Paikka:  Maa- ja metsätalousministeriö, Paja, Mariankatu 9, Helsinki
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tilaisuuteen (myös webcasting:iin) viimeistään 20.11.2019: http://ty.fi/ruoka-vuosiseminaari2019

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ennen tilaisuutta. Tilaisuus on maksuton. Huom! Muista ottaa jokin kuvallinen henkilökortti mukaan. Sisääntulossa tarkastetaan jokaisen henkilöllisyys.

Tilaisuuden ohjelma Aitoja makuja.fi -sivuilla

Tervetuloa!

Ohjelma pdf:nä

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli(at)utu.fi
Kehittämispäällikkö Heidi Valtari, heidi.valtari(at)utu.fi
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, leena.hyryla(at)ely-keskus.fi
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, katri.lehtonen(at)tem.fi

Ruokasektorin koordinaatiohanke
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 toteuttavan ruokasektorin koordinaatiohankkeen tavoitteena on tehostaa ruokasektorin kehittäjien ja yrittäjien keskinäistä yhteistyötä ja aktiivisuutta kehittämistoiminnoissa. Hankkeessa panostetaan a) yhteistyöhön ja yhteispeliin sekä yhteisten kokonaisuuksien rakentamiseen, b) maaseudun kehittämisohjelman kohderyhmässä saavutettujen tulosten ja vaikutusten esiin nostamiseen yritys- ja hanketason lisäksi ohjelman vaikuttavuuden tasolla sekä c) ruokasektorin toimijoiden yhteistyöllä lisäarvotuotteiden kehittämisen tukemiseen. www.aitojamakuja.fi/ruokasektorin-koordinaatiohanke

TEM Toimialapalvelut
Toimialapalvelu on asiantuntijatoiminto, joka kokoaa ja tuottaa tietoa liike-elämän toimintaympäristöstä yritysten ja toimijoiden päätöksenteon pohjaksi. Toiminnan tavoitteena on tukea yritysten menestymistä, kasvua ja kansainvälistymistä. www.tem.fi/toimialapalvelu

Kohderyhmät: julkinen hallinto, media, valtionhallinto, yritykset, järjestöt ja yhteisöt