BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//YJA//Events// FI VERSION:2.0 CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTAMP:20240329T152043Z SUMMARY:Seminaari: Kestävästi pellolta pöytään Maarianhaminassa UID:141302 NAME:Seminaari: Kestävästi pellolta pöytään Maarianhaminassa X-ALT-DESC:
span>
\nTervetuloa saamaan uutta tietoa\, ajankohta isia näkemyksiä ja näkökulmia johtavilta kestävän kehityksen asiantuntij oilta!
\nSeminaari on avoin yleisölle ja suunnattu erityisesti yr ittäjille\, jotka harjoittavat käsityömäistä ruoan jalostustoimintaa\, m aaseudun elintarvikealan yrittäjille\, opiskelijoille ja muille alan toi mijoille.
\nAika: Perjantai 8.10.2021 klo 9.00 – 17.00
\nPaikka: Alandica Kultur &\; Kongress \, Strandgatan 35
\nIlmoittautuminen: strong> Ilmoittaudu tästä tilaisuuteen Ahvenanmaalla Ilmoittautuminen päät tyy 26.9.
\nLinkki seminaariin. (Lähety s YouTubessa alkaa klo 10)
\nSeminaari “Kestävästi pellolta pöytä än” järjestetään osana Suomen puheenjohtajakautta Pohjoismaiden minister ineuvostossa 2021. Seminaarin teema on kestävyys.
\nSeminaarin l opuksi esitellään menossa olevaa pohjoismaista keittiömanifestityötä. Vu onna 2004 laadittu manifesti on Pohjoismaiden ministerineuvoston Ny nord isk mat –ohjelman strateginen perusta. Manifestia tuoreutetaan parhailla an niin\, että ruoka-alan vastuullisuuden eri elementit ovat siinä mukan a entistä vahvemmin.
\nSeminaarissa käsitellään useita näkökulmia
\, jotka edistävät uusien\, kestävään tulevaisuuteen liittyvien arvoketj
ujen kehittymistä. Seminaaria johtaa Lotta Nummelin.
Hyvä tietää:
\n\n
< /span> Lisätiedot: Seija Ahonen-Siivola\, etunimi.sukunimi@gov.fi\, puh. 0295 162173
\nOhjelma
\n10-10.45 Kriisien
vaikutus ihmisten ruokailutottumuksiin - Menneisyyden oppeja koronan jäl
keiseen aikaan
Luennoitsija: Richard Tellström\, ruokakultt
uurin ja ateriahistorian asiantuntija
11-11.45 Elintarv
ikeketju – 2020-luvun uusi kasvumoottori
Luennoitsija: Mari
e Gidlund\, Sweden Food Arenan toiminnanjohtaja
11.45-1
3.15 Lounastauko
13.15-14 Kestävä elintarvikea
la\, jolla on yhteys ympäristöön ja terveyteen
Luennoitsija
: Sara Jervfors\, projektipäällikkö\, MatLust
Klo 14-14
.25 Kahvitauko
14.25- 15.10 Kuinka elintarvike
järjestelmästä voi tulla kestävämpi vähentämällä ruokahävikkiä<
br> Luennoitsija: Mattias Eriksson\, SLU: n tutkija
15.
25-16.10 Hiilivarastointi ja kestävä elintarviketuotanto maataloudessa -
rakenna kestäviä yrityksiä
Luennoitsija: Anne Antman\, Car
bon Action Svenskfinland -projektipäällikkö
16.20 -16.3
5 Ruokamatkailun kehittäminen kestäväksi alueeksi
Luennoits
ija: Niko Micklin\, Visit Ålandin viestintä- ja myyntipäällikkö ja MatÅl
and 2022 -projektipäällikkö
16.35 -16.50 EPIG-projketi<
/strong>
Luennoitsija: Erika Gustafsson\, projektipäällikkö Educatin
g Professionals on Islands in GastroTourism (EPIG)
16.5
0-17.00 Loppupuhe
Bettina Lindfors\, Ny Nordisk Mat (Uusi p
ohjoismainen ruoka) -projektipäällikkö
Seminaari päätetään yhdistämä
llä kestävät ruokajärjestelmät ja artesaaniruoka laajempaan\,
pohjoi
smaiseen yhteiskuntakontekstiin. Lisäksi tutustutaan pohjoismaisen keitt
iömanifestin
tuoreuttamiseen\, jossa on tavoitteena kehittää strateg
isesti Pohjoismaat kestäväksi
gastronomiseksi alueeksi sekä alueelli
sesti että kansainvälisesti.
DESCRIPTION:\n \n\nTervetuloa saamaan uutta tietoa\, ajankohtaisia näkemy ksiä ja näkökulmia johtavilta kestävän kehityksen asiantuntijoilta!\n \n \nSeminaari on avoin yleisölle ja suunnattu erityisesti yrittäjille\, jo tka harjoittavat käsityömäistä ruoan jalostustoimintaa\, maaseudun elint arvikealan yrittäjille\, opiskelijoille ja muille alan toimijoille.\n \n \nAika: Perjantai 8.10.2021 klo 9.00 – 17.00\n \n\nPaikka: Alandica Kult ur &\; Kongress\, Strandgatan 35\n \n\nIlmoittautuminen: Ilmoittaudu tästä tilaisuuteen Ahvenanmaalla Ilmoittautuminen päättyy 26.9.\n \n\nS eminaariohjelma aukeaa tästä.\n \n\nLinkki seminaariin. (Lähetys YouTube ssa alkaa klo 10)\n \n\nSeminaari “Kestävästi pellolta pöytään” järjeste tään osana Suomen puheenjohtajakautta Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2021. Seminaarin teema on kestävyys. \n \n\nSeminaarin lopuksi esitellä än menossa olevaa pohjoismaista keittiömanifestityötä. Vuonna 2004 laadi ttu manifesti on Pohjoismaiden ministerineuvoston Ny nordisk mat –ohjelm an strateginen perusta. Manifestia tuoreutetaan parhaillaan niin\, että ruoka-alan vastuullisuuden eri elementit ovat siinä mukana entistä vahve mmin.\n \n\nSeminaarissa käsitellään useita näkökulmia\, jotka edistävät uusien\, kestävään tulevaisuuteen liittyvien arvoketjujen kehittymistä. Seminaaria johtaa Lotta Nummelin.\n \n \n\nHyvä tietää:\n \n \n Kestäv ästi pellolta pöytään -seminaari on avoin yleisölle. \n Seminaari on mak suton\, mutta haluamme osallistujien ilmoittautuvan ennakkoon. \n Semina arin aikana ei järjestetä yhteistä lounasta. Tuemme paikallisia ravintol oita\, joissa on axgan -menu tai menu\, josta valita oman mielensä mukaa n. \n Luennot on tallennettu etukäteen. \n Seminaari toteutetaan hybrid inä eli paikan päällä ja etänä. Tapahtuma tallennetaan\, joten voit seur ata sitä suorana lähetyksenä tai myöhemmin. Suoraa lähetystä voi seurata linkin kautta. \n Luennot pidetään ruotsiksi. Jokaisen luennon jälkeen esitetään tiivistelmä luennosta suomeksi. \n \n\n\n \n\nLisätiedot: Sei ja Ahonen-Siivola\, etunimi.sukunimi@gov.fi\, puh. 0295 162173\n \n\nOhj elma\n \n\n10-10.45 Kriisien vaikutus ihmisten ruokailutottumuksiin - Me nneisyyden oppeja koronan jälkeiseen aikaan\n Luennoitsija: Richard Tell ström\, ruokakulttuurin ja ateriahistorian asiantuntija\n \n 11-11.45 El intarvikeketju – 2020-luvun uusi kasvumoottori\n Luennoitsija: Marie Gid lund\, Sweden Food Arenan toiminnanjohtaja\n \n 11.45-13.15 Lounastauko\ n \n\n13.15-14 Kestävä elintarvikeala\, jolla on yhteys ympäristöön ja t erveyteen\n Luennoitsija: Sara Jervfors\, projektipäällikkö\, MatLust\n \n Klo 14-14.25 Kahvitauko\n \n\n14.25- 15.10 Kuinka elintarvikejärjeste lmästä voi tulla kestävämpi vähentämällä ruokahävikkiä\n Luennoitsija: M attias Eriksson\, SLU: n tutkija\n \n 15.25-16.10 Hiilivarastointi ja ke stävä elintarviketuotanto maataloudessa - rakenna kestäviä yrityksiä\n L uennoitsija: Anne Antman\, Carbon Action Svenskfinland -projektipäällikk ö\n \n 16.20 -16.35 Ruokamatkailun kehittäminen kestäväksi alueeksi\n Lu ennoitsija: Niko Micklin\, Visit Ålandin viestintä- ja myyntipäällikkö j a MatÅland 2022 -projektipäällikkö\n \n 16.35 -16.50 EPIG-projketi\n Lue nnoitsija: Erika Gustafsson\, projektipäällikkö Educating Professionals on Islands in GastroTourism (EPIG)\n \n 16.50-17.00 Loppupuhe\n Bettina Lindfors\, Ny Nordisk Mat (Uusi pohjoismainen ruoka) -projektipäällikkö\ n Seminaari päätetään yhdistämällä kestävät ruokajärjestelmät ja artesaa niruoka laajempaan\,\n pohjoismaiseen yhteiskuntakontekstiin. Lisäksi tu tustutaan pohjoismaisen keittiömanifestin\n tuoreuttamiseen\, jossa on t avoitteena kehittää strategisesti Pohjoismaat kestäväksi\n gastronomisek si alueeksi sekä alueellisesti että kansainvälisesti.\n \n\n \n DTSTART:20211008T090000 DTEND:20211008T170000 ORGANIZER:10934 END:VEVENT BEGIN:VTIMEZONE TZID:Europe/Helsinki LAST-MODIFIED:20231222T233358Z TZURL:https://www.tzurl.org/zoneinfo/Europe/Helsinki X-LIC-LOCATION:Europe/Helsinki X-PROLEPTIC-TZNAME:LMT BEGIN:STANDARD TZNAME:HMT TZOFFSETFROM:+013949 TZOFFSETTO:+013949 DTSTART:18780531T000000 END:STANDARD BEGIN:STANDARD TZNAME:EET TZOFFSETFROM:+013949 TZOFFSETTO:+0200 DTSTART:19210501T002011 END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZNAME:EEST TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 DTSTART:19420403T000000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZNAME:EET TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 DTSTART:19421004T010000 END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZNAME:EEST TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 DTSTART:19810329T020000 RRULE:FREQ=YEARLY;UNTIL=19820328T000000Z;BYMONTH=3;BYDAY=-1SU END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZNAME:EET TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 DTSTART:19810927T030000 RRULE:FREQ=YEARLY;UNTIL=19820926T000000Z;BYMONTH=9;BYDAY=-1SU END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZNAME:EEST TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 DTSTART:19830327T030000 RRULE:FREQ=YEARLY;BYMONTH=3;BYDAY=-1SU END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZNAME:EET TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 DTSTART:19830925T040000 RRULE:FREQ=YEARLY;UNTIL=19950924T010000Z;BYMONTH=9;BYDAY=-1SU END:STANDARD BEGIN:STANDARD TZNAME:EET TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 DTSTART:19961027T040000 RRULE:FREQ=YEARLY;BYMONTH=10;BYDAY=-1SU END:STANDARD END:VTIMEZONE END:VCALENDAR