Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Nuorten riistanhoitomaksu alenee 20 euroon

Maa- ja metsätalousministeriö
14.9.2018 14.12
Tiedote

Alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksua esitetään alennettavaksi nykyisestä 39 eurosta 20 euroon. Muutoksen tavoitteena on alentaa metsästysharrastuksen kustannuksia ja kannustaa nuoria metsästysharrastuksen pariin. Hallitus antoi asiasta lakiesityksen eduskunnalle perjantaina.

”Metsästys on verraton tapa viettää aikaa yhdessä luonnossa. Varsinaisten jahtien lisäksi metsästäjät tekevät tärkeää työtä luonnon- ja riistanhoidon eteen. Esitys on vahva viesti kaikille riistakentän toimijoille edistää nuorten osallistumista metsästysharrastukseen”, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sanoo.

Ennen riistanhoitomaksun suorittamista on osoitettava metsästyksen ja riistanhoidon sekä metsästystä koskevien säännösten ja määräysten tuntemus suorittamalla metsästäjätutkinto. Tutkinto ja sen koulutusmateriaalit uudistettiin viime vuonna, ja riistanhoitoyhdistykset järjestävät tutkintoon valmentavia kursseja.  Maa- ja metsätalousministeriö pitää tärkeänä, että jokainen riistanhoitoyhdistys järjestää kursseja metsästyksestä kiinnostuneille.

Jokaisen, joka harjoittaa metsästystä tai toimii metsästyslaissa tarkoitettuna metsästyksen johtajana, on maksettava metsästysvuosittain riistanhoitomaksu. Maksun suorittaneelle annetaan metsästyskortti. Henkilön, joka toimii metsästettäessä vain koiran ohjaajana tai hirvieläimen metsästyksessä ajomiehenä tai joka vain muulla vastaavalla tavalla avustaa metsästyksessä, ei tarvitse suorittaa riistanhoitomaksua.

Alle 18-vuotiaita metsästäjiä arvioidaan olevan vuonna 2018 noin 8600.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

vanhempi hallitussihteeri Teemu Nikula, puh. 050 3315 128, [email protected]

erityisasiantuntija Janne Pitkänen, p. 040 867 2667, [email protected]

ministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen, p. 050 516 2868, [email protected]

Jari Leppä