Skip to content
Government and ministries Media

Luonnonkukat juhlistavat kansainvälistä kasvinterveysvuotta

Maa- ja metsätalousministeriö
1.6.2020 10.15
Tiedote

Posti julkaisee keskiviikkona 3. kesäkuuta kolme uutta postimerkkijulkaisua, joista yksi esittelee luonnonkukkia. Posti juhlistaa YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta 2020 rullapostimerkillä, jossa hehkuvat luonnonkukat.

Aloitteen YK:n teemavuodesta teki Suomen maa- ja metsätalousministeriö. Kasvinterveysvuoden tavoitteena on lisätä maailmanlaajuisesti tietoa ja ymmärrystä terveiden kasvien merkityksestä esimerkiksi ruokaturvan ja ekosysteemien toiminnan kannalta.

Suomessa kansainvälisen kasvinterveysvuoden yhteydessä kiinnitetään huomiota myös pölyttäjien vähenemiseen. Ilman luonnonkukkia ja niitä pölyttäviä hyönteisiä myös monet hyötykasvit olisivat pulassa. Pölyttäjien määrä on laskenut, koska niillä on pulaa pesäpaikoista, joita kannustetaan tarjoamaan muun muassa Hyönteishotellit2020  ja Pelasta pörriäinen -kampanjoilla.

Paula Salvianderin suunnittelema Luonnonkukkia ilmestyy sadan merkin rullassa, jonka kahdeksassa erilaisessa kotimaan ikimerkissä nähdään sinivuokko, kielo, keto-orvokki, kissankello, niittyleinikki, puna-apila, päivänkakkara ja metsäkurjenpolvi.

Luonto ja ilmasto Ruoka ja maatalous