Elintarvikkeiden vastuullisen hankinnan kriteerityöryhmä
MMM049:00/2024 Development
The ministries implement the Government Programme, draft acts and other statutes, and promote reforms through different kinds of projects, working groups and bodies. Information on all this is available on the Government website.
All ministries' projects are available on the Government website
Hankkeet - kohteen perustietojen näyttö - Hankeikkuna
Basic information In progress
Project number MMM049:00/2024
Case numbers VN/14149/2024
Set by Ministry of Agriculture and Forestry
Term/schedule 7.6.2024 – 30.6.2027
Date of appointment
Contact person
Auli Väänänen, Erityisasiantuntija
tel. +358 295 162 031
firstname.lastname@gov.fi
Goals and results
Elintarvikkeiden vastuullisten hankintojen kriteerityöryhmän keskeinen tehtävä on arvioida elintarvikkeiden vastuullisen hankinnan kriteereitä, niiden toimivuutta ja kehitystarpeita sekä asettaa pitkäntähtäimen tavoitteet kehitystyölle. Elintarvikehankinnan kriteereitä tullaan käsittelemään sekä kokonaisuutena että tuoteryhmäkohtaisesti. Työryhmän tehtävänä on arvioida elintarvikehankinnan kriteerien käyttöä ja vaikuttavuutta. Lisäksi työryhmä kehittää yhteistyötä ja vuoropuhelua julkisen elintarvikehankinnan osapuolten välillä. Työryhmän tehtävänä on myös tunnistaa kansallisen Kriteeripankin (kriteeripankki.fi) mahdollisia kehitystarpeita elintarvikkeiden ja ruokapalveluhankinnan osalta.
Starting points
Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä, edistää laadukkaiden, innovatiivisten ja kestävien hankintojen tekemistä. Kansallisen julkisten hankintojen strategian tavoitteena on edistää kestävää ruokajärjestelmää elintarvikehankinnoille asetettavien vastuullisuus- ja kestävyyskriteerien kautta. Elintarvikehankinnoissa tämä tarkoittaa hankintakriteereitä, jotka edistävät ympäristön kannalta hyviä viljelymenetelmiä, elintarviketurvallisuutta, ravitsemusta sekä eläinten hyvinvointia ja terveyttä, ja jotka edistävät samalla kestävää ruokahuoltoa ja ekologista kestävyyttä. Lihan kestävyyskriteerityöryhmän loppuraportissa esitetään yhtenä toimenpidesuosituksena elintarvikehankintakriteerien työryhmän asettamista.
Setting-up and organisation
-
Työryhmän asettamispäätös vastuullisen hankinnan kriteerityöryhmä PDF
7.6.2024 Auli Väänänen
Ungrouped
Person
Role, Term
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
Ministry of Agriculture and Forestry
Role: Chair
7.6.2024 – 30.6.2027
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
Ministry of Agriculture and Forestry
Role: Person in charge
7.6.2024 – 30.6.2027
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
Ministry of Agriculture and Forestry
Role: Project contact person
7.6.2024 – 30.6.2027
Ekroos, Regina
Hankinta- ja kehityspäällikkö
Espoo Catering Oy
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Jyväkorpi, Satu
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri
Ruokavirasto
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Kara, Anna
Kategoriapäällikkö
Hansel Oy
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Koskela, Petri
Erityisasiantuntija
Ministry of Agriculture and Forestry
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Levón, Satumaija
johtaja
Elintarviketeollisuusliitto ry
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Saarinen, Merja
Tutkimuspäällikkö, erikoistutkija
Luonnonvarakeskus
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Salmela, Suvi
Asiantuntija
Motiva Oy
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Siivonen, Heidi
Ruokamarkkina-asiantuntija
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Sipola, Katri
Hankinta-asiantuntija
Monetra Oy
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Taivalkoski, Tea
asiantuntija
Päivittäistavarakauppa ry
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Tarkkonen, Elina
Kehityspäällikkö
Palvelukeskus Helsinki
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027
Varpassuo, Laura
Vastuullisuuspäällikkö
Leijona Catering Oy
Role: Member
7.6.2024 – 30.6.2027