Arbetsgruppen för kriterier för ansvarsfull upphandling av livsmedel
MMM049:00/2024 Projekt
Ministerierna genomför regeringsprogrammet, bereder lagar och andra författningar samt genomför reformer i olika projekt, arbetsgrupper och organ.
Alla ministeriers projekt hittas på statsrådets webbplats
Hankkeet - kohteen perustietojen näyttö - Hankeikkuna
Projektets basuppgifter Pågår
Projektets nummer MMM049:00/2024
Ärendenummer VN/14149/2024
Projektets arrangör jord- och skogsbruksministeriet
Mandattid 7.6.2024 – 30.6.2027
Datum för tillsättande
Kontaktperson
Auli Väänänen, Erityisasiantuntija
tel. +358 295 162 031
fornamn.efternamn@gov.fi
Mål och resultat
Elintarvikkeiden vastuullisten hankintojen kriteerityöryhmän keskeinen tehtävä on arvioida elintarvikkeiden vastuullisen hankinnan kriteereitä, niiden toimivuutta ja kehitystarpeita sekä asettaa pitkäntähtäimen tavoitteet kehitystyölle. Elintarvikehankinnan kriteereitä tullaan käsittelemään sekä kokonaisuutena että tuoteryhmäkohtaisesti. Työryhmän tehtävänä on arvioida elintarvikehankinnan kriteerien käyttöä ja vaikuttavuutta. Lisäksi työryhmä kehittää yhteistyötä ja vuoropuhelua julkisen elintarvikehankinnan osapuolten välillä. Työryhmän tehtävänä on myös tunnistaa kansallisen Kriteeripankin (kriteeripankki.fi) mahdollisia kehitystarpeita elintarvikkeiden ja ruokapalveluhankinnan osalta.
Utgångspunkter
Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä, edistää laadukkaiden, innovatiivisten ja kestävien hankintojen tekemistä. Kansallisen julkisten hankintojen strategian tavoitteena on edistää kestävää ruokajärjestelmää elintarvikehankinnoille asetettavien vastuullisuus- ja kestävyyskriteerien kautta. Elintarvikehankinnoissa tämä tarkoittaa hankintakriteereitä, jotka edistävät ympäristön kannalta hyviä viljelymenetelmiä, elintarviketurvallisuutta, ravitsemusta sekä eläinten hyvinvointia ja terveyttä, ja jotka edistävät samalla kestävää ruokahuoltoa ja ekologista kestävyyttä. Lihan kestävyyskriteerityöryhmän loppuraportissa esitetään yhtenä toimenpidesuosituksena elintarvikehankintakriteerien työryhmän asettamista.
Tillsättande och organisering
-
Työryhmän asettamispäätös vastuullisen hankinnan kriteerityöryhmä PDF
7.6.2024 Auli Väänänen
Ogrupperade
Person
Roll, Mandattid
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
jord- och skogsbruksministeriet
Roll: Ordförande
7.6.2024 – 30.6.2027
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
jord- och skogsbruksministeriet
Roll: Ansvarig person
7.6.2024 – 30.6.2027
Väänänen, Auli
Erityisasiantuntija
jord- och skogsbruksministeriet
Roll: Kontaktperson för projektet
7.6.2024 – 30.6.2027
Ekroos, Regina
Hankinta- ja kehityspäällikkö
Espoo Catering Oy
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Jyväkorpi, Satu
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri
Ruokavirasto
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Kara, Anna
Kategoriapäällikkö
Hansel Oy
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Koskela, Petri
Erityisasiantuntija
jord- och skogsbruksministeriet
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Levón, Satumaija
johtaja
Elintarviketeollisuusliitto ry
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Saarinen, Merja
Tutkimuspäällikkö, erikoistutkija
Luonnonvarakeskus
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Salmela, Suvi
Asiantuntija
Motiva Oy
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Siivonen, Heidi
Ruokamarkkina-asiantuntija
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Sipola, Katri
Hankinta-asiantuntija
Monetra Oy
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Taivalkoski, Tea
asiantuntija
Päivittäistavarakauppa ry
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Tarkkonen, Elina
Kehityspäällikkö
Palvelukeskus Helsinki
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027
Varpassuo, Laura
Vastuullisuuspäällikkö
Leijona Catering Oy
Roll: Medlem
7.6.2024 – 30.6.2027