Hoppa till innehåll
Media

Är ett klimatneutralt jordbruk möjligt? – Öppet diskussionsmöte i Tankehörnan

jord- och skogsbruksministeriet
Utgivningsdatum 19.9.2019 12.55 | Publicerad på svenska 19.9.2019 kl. 13.00
Nyhet

Vilken roll har jordbruket i bekämpandet av klimatförändringar? Kan det fungera som en kolsänka och sålunda vara en del av lösningen? Vilka frågor kommer EU-ländernas jordbruksministrar att diskutera när de samlas i Helsingfors?

Ett öppet diskussionsmöte ordnas av jord- och skogsbruksministeriet samt utrikesministeriet i Tankehörnan (Universitetsgatan 4) fredagen den 20 september kl. 15–16.30. Vid mötet går vi närmare in på de frågor som kommer att behandlas vid det informella möte mellan jordbruksministrarna som ordnas i Finland den 23–24 september.  

Inledningsanförandena hålls av jord- och skogsbruksminister Jari Leppä samt av Birgitta Vainio-Mattila, konsultativ tjänsteman vid jord- och skogsbruksministeriet, Mari Pihlatie, biträdande professor vid Helsingfors universitet och Saara Kankaanrinta, ordförande för Baltic Sea Action Group, Carbon Action.

Diskussionsmötet leds av Janne Impiö, kommunikationsdirektör vid jord- och skogsbruksministeriet, och strömmas till Tankehörnans webbsida. www.helsinki.fi/fi/unitube/video/21216

Diskussionsmötet ingår i utrikesministeriets serie av diskussionsmöten om teman som kommer att diskuteras vid de ministermöten, alltså rådets informella möten, som hålls i Finland under Finlands EU-ordförandeskap.