Hoppa till innehåll
Media

Jord- och skogsbruksministeriet gratulerar Mari Walls
Rekrytering av ny generaldirektör för Luke inleds på sommaren

jord- och skogsbruksministeriet
Utgivningsdatum 23.4.2018 15.15 | Publicerad på svenska 24.4.2018 kl. 13.36
Pressmeddelande

Jord- och skogsbruksministeriet gratulerar Naturresursinstitutets generaldirektör Mari Walls som valts till rektor för det nya universitetet i Tammerfors. Universitetet inleder verksamheten år 2019.

Vi tackar Mari Walls för ett väl utfört arbete vid Naturresursinstitutets omorganisering, säger ministeriets kanslichef Jaana Husu-Kallio.

Walls började arbeta som generaldirektör i januari 2015. Naturresursinstitutets arbetssätt, profilering och arbetskultur har utvecklats mycket under de senaste åren.

– Det har varit ett väldigt stort jobb. Utmaningarna har varit stora eftersom till följd av besparingarna inom sektorsforskningen har man varit tvungen att anpassa institutets funktioner, säger Husu-Kallio.

Även ordföranden för Naturresursinstitutets direktion Juha Mäntylä vill tacka Walls för ett resultatrikt arbete.

– Naturresursinstitutet har under dessa tre år genomgått en stor funktionell och finansiell förändring. Vi önskar Walls lycka till med de nya utmaningarna.

Walls fortsätter som Naturresursinstitutets generaldirektör fram till den 13 augusti 2018.

Ministeriet inleder rekryteringen av en ny generaldirektör på sommaren. Utnämningen fastställs på hösten i statsrådet på framställning av jord- och skogsbruksministern.

– Det grundläggande arbetet är nu gjort och den nya generaldirektören kommer att fortsätta arbetet för Naturresursinstitutets bästa”, säger Jaana Husu-Kallio.

Ytterligare information från jord- och skogsbruksministeriet:

Jaana Husu-Kallio, kanslichef, tfn +358 295 162 184

Administration Forskning och utveckling Forskningsinstitut Förvaltningsområde