Hoppa till innehåll
Media

Minister Orpo främjar export av livsmedel och sågvaror i Kina

jord- och skogsbruksministeriet
Utgivningsdatum 4.9.2014 6.36
Pressmeddelande -

Jord- och skogsbruksminister Petteri Orpo reser till Kina på tisdag nästa vecka. Syftet med det fyra dagar långa besöket är att främja samarbetet mellan Finland och Kina inom skogs-, jordbruks- och livsmedelssektorn.

- Vårt mål är att öppna nya marknader för den finska livsmedelsexporten. Ett ytterligare mål är att bidra till att exportera våra högkvalitativa sågvaror till den kinesiska marknaden, säger Orpo.

I augusti besökte en kinesisk delegation mjölk- och köttanläggningar i Finland. Diskussionen ska fortsätta under minister Orpos besök. Vi exporterar redan mjölkpulver, korn och havre till Kina.

Minister Orpo besöker Furniture China 2014-mässan i Shanghai och håller ett öppningstal vid seminariet Team Finland som ordnas samtidigt med mässan. Seminarietemat handlar om virkets roll och möjligheter inom bioekonomi i framtiden. Ministern träffar också representanter för möbelindustriförbundet och virkeshandlarförbundet.

Sista dagen besöker ministern det kinesiska jordbruksministeriet i Peking och träffar skogsministern och vice jordbruksministern.

Ytterligare information:
ministerns specialmedarbetare Tiina Rytilä, tfn 0295 16 2132