Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä
MMM022:00/2002 Projekt
Ministerierna genomför regeringsprogrammet, bereder lagar och andra författningar samt genomför reformer i olika projekt, arbetsgrupper och organ.
Alla ministeriers projekt hittas på statsrådets webbplats
Yhteistyöryhmän tehtäviä ovat: 1. Hallinnonalojen yhteistyön toteuttaminen maaseutupolitiikassa edistämällä ohjelma- ja hanketoimintaa sekä uusien toimintatapojen käyttöönottoa. Valmistautuminen vuoden 2006 jälkeiseen ohjelmakauteen. 2. Neljännen maaseutupoliittisen kokonaisohjelman valmisteleminen sekä sen ja edellisen ohjelman ehdotusten toteuttaminen hallituksen apuna. Kokonaisohjelma koostuu strategia- ja ehdotusosista ja se nojautuu alueiden ehdotuksiin. 3. Maaseudun yrittäjyyttä, työllisyyttä ja alueellista tasa-arvoa kohentavien toimenpiteiden valmistelu ja ehdotusten tekeminen yhteistyössä elinkeinoministeriöiden kanssa. 4. Teemakohtaisten ja aluerajoja ylittävien verkostohankkeiden rakentaminen ja edistäminen erityisesti puutuotealalla, pk-elintarvikeyrittäjyydessä, maaseutumatkailussa, etätyössä, maaseutuosaamisessa, kylätoiminnassa, maaseutukulttuurissa, luonnontuotealalla, maaseudun naisten ja nuorten asemassa ja harvaan asutun maaseudun erityiskysymyksissä. 5. ...
Hankkeet - kohteen perustietojen näyttö - Hankeikkuna
Projektets basuppgifter Avslutat
Projektets nummer MMM022:00/2002
Ärendenummer 1594/042/2002
Projektets arrangör jord- och skogsbruksministeriet
Mandattid 15.5.2002 – 15.5.2005
Datum för tillsättande 8.5.2002
Mål och resultat
Yhteistyöjärjestelyllä tuetaan valtakunnallista, alueellista ja paikallista maaseudun kehitystyötä sekä lisätään valmiuksia hyödyntää EU-osarahoitteisia ohjelmia ja muita maaseudun kehittämisvälineitä. Yhteistyöryhmä on osa hallituksen aluepolitiikan toteuttamista ja sen toimintatapa on sopusoinnussa keskushallinnon uudistamislinjojen kanssa.
Sammandrag
Yhteistyöryhmän tehtäviä ovat: 1. Hallinnonalojen yhteistyön toteuttaminen maaseutupolitiikassa edistämällä ohjelma- ja hanketoimintaa sekä uusien toimintatapojen käyttöönottoa. Valmistautuminen vuoden 2006 jälkeiseen ohjelmakauteen. 2. Neljännen maaseutupoliittisen kokonaisohjelman valmisteleminen sekä sen ja edellisen ohjelman ehdotusten toteuttaminen hallituksen apuna. Kokonaisohjelma koostuu strategia- ja ehdotusosista ja se nojautuu alueiden ehdotuksiin. 3. Maaseudun yrittäjyyttä, työllisyyttä ja alueellista tasa-arvoa kohentavien toimenpiteiden valmistelu ja ehdotusten tekeminen yhteistyössä elinkeinoministeriöiden kanssa. 4. Teemakohtaisten ja aluerajoja ylittävien verkostohankkeiden rakentaminen ja edistäminen erityisesti puutuotealalla, pk-elintarvikeyrittäjyydessä, maaseutumatkailussa, etätyössä, maaseutuosaamisessa, kylätoiminnassa, maaseutukulttuurissa, luonnontuotealalla, maaseudun naisten ja nuorten asemassa ja harvaan asutun maaseudun erityiskysymyksissä. 5. Maaseutututkimuksen ja -osaamisen vahvistaminen. 6. Useita hallinnonaloja koskevien maaseutupoliittisten kannanottojen valmistelu, maaseudun tilan arviointi ja lausuntojen antaminen maaseutupolitiikkaa sivuavista ratkaisuista. 7. Maaseudun toiminnallisen perusrakenteen vahvistamista tarkoittavien menettelytapojen kehitystyö yhteistyössä seutukuntien, paikallisten toimintaryhmien ja kyläyhdistysten ja -seurojen kanssa. 8. Maaseudun hyvinvointipalvelujen uudelleenjärjestämisen muotojen ja yhdistelmäpalvelujen kehittäminen. 9. Maaseudun ja kaupungin vuorovaikutusta lisäävän ja muuttoliikettä hillitsevän ohjelma- ja hanketoiminnan käynnistäminen sekä aluekeskustoimien ja maaseudun kehittämisen yhteensovittaminen yhdessä aluekeskus- ja kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän kanssa. Erityishuomio kiinnitetään paikalliskeskusten rooliin ja niitä koskevaan kehittämistyöhön.