Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Iranin maatalousministeri vierailulle Suomeen

Maa- ja metsätalousministeriö
5.9.2018 12.43
Tiedote

Iranin tasavallan maatalousministeri Mahmoud Hojjati valtuuskuntineen vierailee Suomessa 12.-13. syyskuuta. Noin 10 hengen virallisessa valtuuskunnassa on muiden muassa kaksi varaministeriä ja parlamentin jäsen. Ministerin mukana matkustaa lisäksi bisnesvaltuuskunta.

Vierailun tavoitteena on maiden kahdenvälisten suhteiden kehittäminen ja yhteistyömahdollisuuksien selvittäminen maa- ja metsätalouden alalla. Yhteistyöllä on perinteitä niin koulutuksen kuin tutkimuksenkin alalla ja niitä kehitetään edelleen.  

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän ja Iranin ministeri Mahmoud Hojjatin tapaamisessa maiden kesken allekirjoitetaan yhteistyöasiakirjoja koskien muun muassa eläin- ja kasvinterveyttä, tutkimusta ja koulutusta sekä vesialaa. Suomen ja Iranin yhteistyömahdollisuuksia kotieläintalouden, maatalousteknologian, metsätalouden ja kalanviljelyn aloilla tarkastellaan tapaamisen yhteydessä järjestettävässä iltapäiväseminaarissa.  

Vierailun toinen päivä vietetään maaseudulla Etelä-Hämeessä tutustumalla muiden muassa sahateollisuuteen, kestävään metsätalouteen, maa- ja elintarviketalouden ammattikoulutukseen sekä vesihuoltoon.

Lisätietoja:

Janne Impiö, viestintäjohtaja, p. 0295 162064, [email protected]
Marjukka Mähönen, neuvotteleva virkamies, p. 0295 162128, [email protected]

Jari Leppä