Statsrådet och ministerierna Media

Minister Tiilikainen deltar i jordbruksministrarnas toppmöte och besöker mässan Grüne Woche

Jord- och skogsbruksministeriet 18.1.2017 15.27 | Publicerad på svenska 18.1.2017 kl. 15.33
Pressmeddelande

Jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen deltar i jordbruksministrarnas toppmöte i Berlin den 21 januari. På mässan Grüne Woche ska ministern också besöka Finlands utställningspaviljong som byggs till Finlands 100-årsjublieum till ära.

Vidare ska minister Tiilikainen delta i jordbruksministrarnas toppmöte som ordnas i samband med mässan. Temat för mötet är Jordbruk och vatten - nyckeln till världens näring.

Ministern öppnar också Finlands utställningspaviljong på Grüne Woche. Den imponerande paviljongen, som är en av del av Finlands 100-årsjubileum, presenterar Finland som ett mångsidigt och exotiskt livsmedelsland och resmål. Finska mat- och turistföretag och andra aktörer ska presentera sig på mässan.

- Turismen är på uppgång i hela världen och den finska turistbranschen seglar också i medvind. Att kombinera turism och finsk matkultur är en lysande idé som också kan ha en positiv inverkan på exportfrämjandet, tror minister Tiilikainen.

Världens största jordbruks-, livsmedels- och trädgårdsmässa Grüne Woche hålls i Berlin den 20 – 29 januari. Mässan besöks årligen av ca 400 000 personer.
 

Ytterligare information:
Veli-Pekka Talvela, överdirektör, tfn 0295 162 150, veli-pekka.talvela(at)mmm.fi

EU och internationella frågor Kimmo Tiilikainen Mat och jordbruk Närmat Vatten