Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Tiilikainen osallistuu Berliinissä maatalousministereiden huippukokoukseen ja vierailee Grüne Woche -messuilla

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2017 15.27
Tiedote

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu maatalousministereiden huippukokoukseen Berliinissä tammikuun 21. päivänä. Berliinissä ministeri vierailee myös Grüne Woche -messujen Suomen osastolla, joka toteutetaan Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu Berliinissä Grüne Woche -messujen yhteydessä järjestettävään maailman maatalousministereiden huippukokoukseen, jonka teemana tänä vuonna on Maatalous ja vesi – avain maailman ravitsemiseen. 

Ministeri avaa myös Suomen maapaviljongin Grüne Woche -messuilla. Näyttävä maapaviljonki on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta ja sen tarjonta tuo Suomea esiin monipuolisena ruoka- ja matkailumaana. Paviljongissa esittäytyvät suomalaiset ruoka- ja matkailualan yritykset ja muut toimijat.

– Matkailu on maailmanlaajuisesti kasvussa ja myös Suomessa matkailun alalla ollaan hyvään suuntaan menossa. Matkailun ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdistäminen on loistava idea, jolla on mahdollista vaikuttaa myös viennin edistämiseen, uskoo ministeri Tiilikainen.

Maailman suurimmat maatalous- elintarvike- ja puutarhamessut Grüne Woche järjestetään 20.–29. tammikuuta Berliinissä ja siellä vierailee vuosittain noin 400 000 kävijää.
 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Ylijohtaja Veli-Pekka Talvela, p. 0295 162 150, veli-pekka.talvela(at)mmm.fi

EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Lähiruoka Ruoka ja maatalous Vesi