- Ruoka ja maatalous
- Politiikka
- Lainsäädäntö
- Tuet ja avustukset
- Maatalouden tukijärjestelmä
- EU:n suorat tuet
- Kansalliset maataloustuet
- Maaseutuohjelman korvaukset viljelijöille
- Hedelmä- ja vihannesalan tuottajaorganisaatiot
- EU:n rahoittamat tiedotus- ja menekinedistämistoimet
- Hevostalouden edistäminen
- Mehiläistuotteet
- Porotalouden tuet
- Tilaneuvonta
- Maatalouden ja muiden maaseutuelinkeinojen neuvonta sekä 4H-toiminta
- Elintarvikkeet
- Vastuullinen ruokaketju
- Biokaasu
- Läheltä parempaa
- Tietoa ja tilastoja
- Eläimet ja kasvit
- Metsät
- Maaseutu
- Kalat
- Riista
- Vesi
- Maanmittaus, paikkatiedot ja huoneistot
- Luonto ja ilmasto
- Bio- ja kiertotalous
- Tutkimus ja kehittäminen
- EU ja kansainväliset asiat
Tuet ja avustukset
Tukien ja avustusten tarkoituksena on turvata kotimaisten elintarvikkeiden tuotanto, kohtuulliset kuluttajahinnat, tuotannon säilyminen koko maassa ja maaseudun elinvoimaisuus. Markkinahinnat kattavat vain osan maataloustuotteiden korkeista tuotantokustannuksista Suomessa, joten tuotannon säilyminen pohjoisissa olosuhteissa edellyttää tukemista.
Tukien avulla säilytetään ja luodaan uusia työpaikkoja maaseutualueille ja muuallekin yhteiskuntaan, missä hyödynnetään maaseudulla tuotettuja raaka-aineita, tuotteita ja palveluja. Maaseudun kehittämisessä tuetaan maaseudun kaikkien toimialojen yrittäjiä ja maaseudun yhteisöjä. Tukien avulla myös säilytetään maatalouden muokkaamia luonnonympäristöjä.
Tukia ei myönnetä vastikkeettomasti. Tukiin liittyy aina ehtoja, jotka tulee täyttää. Tuen saamisen oikeutusta myös valvotaan. Tuensaajan toimintaa tarkastetaan, että tukea on haettu oikein perustein ja että on toimittu ehtojen mukaisesti. Myös hallinnon toimintaa tarkastetaan.
Lisätietoja: Ruokavirasto