Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julki 20. kesäkuuta

1.6.2023 12.56
MMM
Valokuvaaja Johannes Jansson/norden.org
Pohjoismaisten ravitsemussuositusten kuudes laitos julkistetaan suuressa kansainvälisessä tapahtumassa, joka pidetään Islannissa 20. kesäkuuta. Raportissa esitellään nyt ensimmäistä kertaa tieteellisiä suosituksia siitä, millainen ruoka on hyväksi sekä terveydelle että ympäristölle.

Maaperän kasvukunnon ja hiilensidonnan kysymyksiä ratkotaan kansainvälisessä 4/1000-konferenssissa

31.5.2023 10.09
MMM
Kuvituskuva viljapellosta
Kuva: Petri Lyytikäinen
Ilmastonmuutoksen aiheuttamat äärisäät, viljeltävän maaperän hupeneminen sekä luontokato haastavat huoltovarmuutta ja ruoantuotantoa. Maaperän hoidosta löytyy kuitenkin ratkaisuja haasteisiin. Kansainvälisen 4 per 1000 -aloitteen ensimmäinen pohjoiseurooppalainen kokous tuo alan huiput Helsinkiin 6.–8.6.

Elintarvikepakkausten vähentäminen ja elintarviketurvallisuus esillä maatalousneuvostossa

30.5.2023 21.54
MMM
Neuvosto kokoontui Brysselissä tiistaina. Kuva: EU:n neuvosto mediapalvelu.
EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui tiistaina 30. toukokuuta Brysselissä. Neuvoston asialistalla olivat pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen ruokahävikkiin ja elintarviketurvallisuuteen liittyvät näkökohdat sekä maatalouden markkinatilanne erityisesti Ukrainaan kohdistetun hyökkäyksen jälkeen. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Vesiosaamisen kasvuun ja kansainvälistymiseen jälleen rahoitusta – kestävän kasvun ohjelmasta on myönnetty avustusta 3,3 milj. euroa 21:lle vesiosaamisen hankkeelle

29.5.2023 15.05
MMM
Etelä-Savon ELY-keskus ja maa- ja metsätalousministeriö järjestivät 10.1.-17.3.2023 toisen avoimen hankehaun vesiosaamisen kehittämishankkeille. Hakemuksia tuli 27, joista yhtätoista on päätetty rahoittaa. Avustuksia myönnettiin yhteensä 1,5 milj. euroa. Tuensaajia on 27.

Maksuton hedelmävälipala on oppilaiden suosiossa

1.6.2023 14.56
MMM
Asikkalassa on vuoden alusta alkaen tarjottu maksuton hedelmä- ja juuresvälipala kaikille ala- ja yläkoulun oppilaille. Välipala on ollut suosittu, sillä se lisää erityisesti iltapäivän jaksamista.

Ravinnekierrätykseen kaivataan toimijoiden välistä yhteistyötä

30.5.2023 16.39
MMM
Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Suomalainen kouluruokailu ja ruokapalveluiden toteutus kiinnostavat Baltiassa

29.5.2023 12.00
MMM

Latvian maatalousministeri Didzis Šmits vieraili neljänkymmenen maanmiehensä kanssa Pohjanmaalla tutustumassa kouluruokailuun ja julkisiin ruokapalveluihin. Lue Auli Väänäsen blogikirjoituksesta, mitkä asiat vieraitamme suomalaisessa kouluruokailussa kiinnostivat, mitkä ihmetyttivät ja millaisia kysymyksiä keskusteluissa nousi esille.

SOTKA-kosteikoilla huolehditaan sorsanpojista

23.5.2023 10.42
MMM

Suomen riistakeskuksen SOTKA-kosteikot-hankkeessa on perustettu ja kunnostettu yhdessä maanomistajien kanssa 43 kosteikkoa ympäri Suomen. Toiminnan keskiössä on palauttaa elinympäristöjä, joita vesilintujen poikaset tarvitsevat ensimmäisinä elinviikkoinaan.

Koronavirus, kuvituskuva.

MMM:n tiedoksiannot ja kuulutukset

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa