Metsähallitus käynnistää suurten merituulivoimahankkeiden huutokaupat

23.11.2023 13.30
MMM TEM YM
Havainnekuva, Metsähallitus
Valtioneuvosto teki 23.11.2023 periaatepäätöksen huutokauppamenettelyn käynnistämisestä viidellä Suomen yleisillä vesialueilla sijaitsevalla merituulivoima-alueella. 

Komissio julkaisi ehdotuksen metsien tilan seurannasta

23.11.2023 9.14
MMM
Euroopan komissio julkaisi 22.11. asetusehdotuksen metsien tilan seurannasta. Ehdotuksen tavoitteena on tuottaa vertailtavaa ja ajankohtaista metsätietoa päätöksenteon tueksi. 

EU:n maatalousministerit: geopoliittinen muutos huomioitava EU:n maaseutupolitiikassa

20.11.2023 19.00
MMM
Viro kutsui Itämeren alueen maatalousministereitä tapaamiseen maanantaina. Vasemmalta Liettuan ministeri Kestusis Navickas, Latvian Raivis Kronbergs, Suomen Sari Essayah, Viron Madis Kallas, Tanskan Jacob Jansen ja Ruotsin Peter Kullgren.
EU:n maatalousministerit hyväksyivät 20. marraskuuta Brysselissä maatalous- ja kalastusneuvostossa päätelmät EU:n pitkän aikavälin maaseutuvisiosta sekä keskustelivat EU:n metsästrategian toimeenpanosta. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

EU:n neuvosto hyväksyi kalastuksenvalvonnan tiukennukset – Suomi äänesti vastaan

17.11.2023 12.18
MMM
Euroopan unionin neuvosto hyväksyi 13. marraskuuta asetuksen, jolla tehdään useita muutoksia yhteisen kalastuspolitiikan valvontajärjestelmään.

MMM: Ruokaviraston toimet turkistarhoilla välttämättömiä ihmisten suojelemiseksi

22.11.2023 15.36
Maa-ja metsätalousministeriö kiistää Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton FIFURin näkemyksen (tiedote 17.11.2023), että turkiseläimissä esiintyvän lintuinfluenssan hävittämistoimenpiteet olisivat kohtuuttomia ja ylimitoitettuja.

Vastuullisuuskriteerit ruokapalveluille kriteeripankki.fi-palvelusta

21.11.2023 12.30
MMM
Vastuullisten ruokapalveluiden hankinnan avuksi on laadittu kriteerit, jotka kattavat vastuullisuuden eri osa-alueet. Kriteerit on julkaistu kriteeripankki.fi-palvelussa. Ne täydentävät aiemmin julkaistuja oppaita, joista saa neuvoja vastuullisten ruokapalveluiden ja elintarvikehankintojen toteuttamiseen.

Karvianjoen ennallistamisessa merkittävä edistysaskel – Vatajankosken ja Jyllinkosken vesivoimaloiden purkaminen sai vesiluvat

21.11.2023 10.00
MMM
Karvianjoella pitkään jatkunut vesiensuojelutyö on etenemässä harppauksella eteenpäin, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Vatajankoski Oy:lle luvat purkaa Vatajankosken ja Jyllinkosken vesivoimalaitokset ja ennallistaa koskialueet. Voimalaitosten purkaminen olisi todella merkittävä toimenpide uhanalaisten kalakantojen, jokihelmisimpukan ja koko virtavesiekosysteemin tilan parantamisessa.

Mikrobilääkeresistenssi on uhka kansanterveydelle – Euroopan Antibioottitietoisuuden päivän ja mikrobilääkeresistentin teemaviikon tavoitteena on torjua uhkaa yhdessä

20.11.2023 14.07
MMM
Mikrobilääkeresistenssi lisää tautien leviämisen ja vakavien sairauksien riskiä. Resistenssin estämiseksi mikrobilääkkeiden käytön on oltava vastuullista ja hallittua.

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri