Odotettu rapukausi käynnistyy

18.7.2024 11.55
MMM
Ravustuskausi käynnistyy jälleen heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Ravustus ja ravuilla herkuttelu on monelle yksi kesän kohokohdista. Kesän rapusaaliista odotetaan lämpimän alkukesän perusteella hyvää.

Ranska liittyi EU:n metsäisten jäsenvaltioiden ryhmään

16.7.2024 16.03
MMM
For Forest+ -ryhmä tuo metsäisten jäsenvaltioiden näkökulmaa esiin EU:ssa.

Maatalousministerit keskustelivat maaseudun elinvoimaisuudesta ja maatilojen sukupolvenvaihdoksista

15.7.2024 20.17
MMM
Kuvassa ministeri Sari Essayahin kanssa Espanjan maatalousministeri Luis Planas Puchades ja Portugalin maatalousministeri José Manuel Fernandes. Kuva: Euroopan Unioni.
Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui Brysselissä 15.7.2024. Neuvoston kokouksen aiheina olivat maaseutualueiden elinvoimaisuus ja kauppaan liittyvät maatalouskysymykset. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Vietnam on hyväksynyt sian- ja siipikarjanlihan tuonnin Suomesta

15.7.2024 13.09
MMM
Vietnamin maatalous- ja maaseutuministeriö on ilmoittanut hyväksyneensä sian- ja siipikarjanlihan sekä niistä saatavien lihatuotteiden tuonnin Suomesta. Vienti Suomesta voi alkaa, kun suomalaiset vientilaitokset on lisätty Vietnamin ylläpitämään tuontilaitosten rekisteriin. 

Vieraslajilain lausuntoyhteenveto valmistunut – lakiesitys syksyllä eduskuntaan

4.7.2024 13.55
MMM
Hallituksen esitys vieraslajilain muutoksesta oli lausuntokierroksella 10.4.2024–22.5.2024. Lausuntoja annettiin yhteensä 23 kappaletta. Vieraslajilain muuttamista koskevan esityksen taustalla on Orpon hallituksen hallitusohjelman (2023) kirjaukset vieraslajien torjunnan tehostamisesta sekä luonnon monimuotoisuuden vahvistamisesta arvokkaan suomalaisen luonnon turvaamiseksi.

Ruokajärjestelmän kestävyyden kahdet kasvot

3.7.2024 10.09
MMM

Ruokajärjestelmän kestävyyttä tulee edistää määrätietoisesti, sillä ruuantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutukset ovat merkittävät. Juha-Matti Katajajuuri käsittelee blogissaan kestävyyden edistämisen tärkeyttä ja korostaa, että tarvitsemme sekä kulutusmuutosta että arvoketjujen kehittymistä vähäpäästöisemmiksi.


Polku kestävään ruokajärjestelmään

27.6.2024 14.58
MMM

Ruokajärjestelmämme on viritetty tuottamaan riittävästi kohtuuhintaista ja turvallista ruokaa. Seuraava askel on muokata myös tulonjako oikeudenmukaiseksi ja varmistaa, että terveellinen vaihtoehto on kaikkien saatavilla helposti.  

Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää keskustelun Suomen ruokaviennin toimintamallista

27.6.2024 13.51
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö järjesti 26.6. Smolnassa pyöreän pöydän keskustelun, jossa käsiteltiin Suomen ruokaviennin ekosysteemiä ja sen kehittämisen mahdollisuuksia. Keskusteluun osallistuivat järjestöjen, yksityisen sektorin ja julkisen sektorin edustajat.

Blogit

Ruokajärjestelmän kestävyyden kahdet kasvot

Juha-Matti Katajajuuri
2.7.2024 9.17
MMM

Polku kestävään ruokajärjestelmään

Minna Huttunen
27.6.2024 14.11
MMM

Kaupunkien ruokavalinnat ohjaavat ruokajärjestelmää

Päivi Sieppi
19.6.2024 13.16
MMM

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri