Kansallista vieraslajiluetteloa ehdotetaan päivitettäväksi – tutustu ja ota kantaa

24.3.2023 10.01
MMM
Kanadanpiisku
Kuva: vieraslajit.fi
Maa- ja metsätalousministeriö esittää päivitettäväksi kansallista haitallisten vieraslajien luetteloa ja siihen liittyvää asetusta. Luetteloon ehdotetaan lisättäväksi kanadanpiisku, korkeapiisku, isopiisku, vuorivaahtera, viitapihlaja-angervo, valkopajuangervo ja isotuomipihlaja sekä mustapääetana. Lausuntoja pyydetään 3.5.2023 mennessä.

Suomi ja Ruotsi sopivat täydennyksiä Tornionjoen tulevan kalastuskauden kalastusmääräyksiin

23.3.2023 13.24
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö sekä Ruotsin meri- ja vesiviranomainen ovat sopineet Tornionjoen tulevan kalastuskauden kalastusmääräyksistä. Kalastusmääräyksiä on viime vuoteen verrattuna kolmessa asiassa täydennetty. Määräykset tulevat voimaan 1.6.2023.

Maankäyttösektorin ilmasto-osaamiseen ja tiedon jalkauttamiseen keskittyvä hankehaku aukeaa huhtikuussa

22.3.2023 13.56
MMM
Kuvassa peltomaisema ja puimuri
Maa- ja metsätalousministeriö avaa huhtikuun alussa uuden rahoitushaun hankkeille, joiden tavoitteena on maankäyttösektorin toimijoiden osaamisen kehittäminen, neuvonta, koulutus ja viestintä. Haku toteutetaan huhtikuun aikana ja haettavissa on yhteensä noin 3 miljoonaa euroa.

Suomella tärkeä rooli YK:n vesikonferenssissa – maailman maat kokoontuvat 46 vuoden tauon jälkeen

21.3.2023 15.28
MMM
YK:n vesikonferenssi järjestetään 46 vuoden tauon jälkeen 22.-24.3. New Yorkissa. Suomesta konferenssiin osallistuu laaja delegaatio vesialan toimijoita. Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio korostaa vesivarojen hyvän hallinnan merkitystä sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä ja suomalaista vesialan korkeaa osaamista.

Pelastetaan nielut tieteeseen perustuvilla päätöksillä

27.3.2023 11.54
MMM

Tieteeseen perustuvaan päätöksentekoon kuuluu jatkuva tilanne- ja tulevaisuuskuvan päivitys. Ilmastopolitiikan kehittämiskuvia on kyseenalaistettu, koska maankäyttösektorin tilannekuva on muuttunut. Kehityskuvan kannalta on kuitenkin oleellisempaa pohtia, ovatko tulevaisuuskuvat muuttuneet merkittävästi ja jos, niin miten, kirjoittaa blogissaan osastopäällikkö Tuula Packalen.

Ilmastonmuutokseen sopeutumisen painoarvoa ilmastopolitiikassa vahvistettava

24.3.2023 13.13
MMM
Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman 2030 toimeenpano käynnistyi alkuvuodesta. Suomessa sopeutumistyötä on tehty pitkään, ja olemme melko hyvin varautuneita muuttuvaan ilmastoon ja sään ääri-ilmiöihin. Varautumista on tärkeää jatkaa laajalla yhteistyöllä kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. 

Tuet vahvistavat ruokaturvaa ja kehittävät kotimaista yrittäjyyttä

23.3.2023 11.43
MMM

Maataloustuotantoa ja maaseudun kehittämistä tuettiin viime vuonna Suomessa 2,13 miljardilla eurolla. Rahoitusta saivat viime vuonna muun muassa viljelijät, yhdistykset, yritykset, kunnat, järjestöt, kauppa ja teollisuus, neuvontaorganisaatiot sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot. Lue lisää Ruokaviraston uutisesta!

Myötä- ja vastamäessä - jatkuvuutta etsimässä

23.3.2023 10.16
MMM

Taas on se aika vuodesta, kun Ruokavirasto julkaisee maataloustukien määrät ja saajat. Viime vuosi oli poikkeuksellinen vuosi myös maataloudelle.  Blogissa osastopäällikkö Minna-Mari Kaila avaa maataloustukien merkitystä yhteiskunnalle vaihtelevissa tilanteissa maailman myllertäessä. 

Koronavirus, kuvituskuva.

Blogit

Myötä- ja vastamäessä - jatkuvuutta etsimässä

Minna-Mari Kaila
23.3.2023 8.59
MMM

Missä me ollaan ja olenko minäkin siellä?

Mikko Peltonen
20.3.2023 12.00
MMM

MMM:n tiedoksiannot ja kuulutukset

Katso myös

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 avulla jatketaan maaseudun kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi. Sellaiseksi, että se hyödyttää meitä kaikkia.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa