Pohjoismaiden ministerit sopivat yhteistyöstä elintarvikehuoltoon ja metsätalouteen liittyvän varautumisen ja häiriönsietokyvyn edistämiseksi

19.6.2024 18.08
MMM
Pohjoismaiden ja Pohjolan itsehallintoalueiden maa- ja metsätaloudesta, kalastuksesta, vesiviljelystä ja elintarvikkeista vastaavat ministerit allekirjoittivat Karlstadin julkilausumaksi nimetyn deklaraation yhteistyöstä elintarvikehuoltoon ja metsätalouteen liittyvän varautumisen ja häiriönsietokyvyn edistämiseksi. Pohjoismaiden ministerineuvoston kokous pidettiin Ruotsin Karlstadissa 19.6.2024. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Maaseutuohjelman toteutus lähestyy loppua - varoista sidottu yli 99 %

19.6.2024 16.04
MMM
Maaseutuohjelman 2014-2022 seurantakomitea kokoontui 17.6. ja hyväksyi kokouksessaan vuoden 2023 maaseutuohjelman raportin.

Metsätalouden kannustejärjestelmää koskevat laki- ja asetusluonnokset lausuntokierrokselle

19.6.2024 14.48
MMM
Taimikon varhaishoitoa
Kuva: Suomen metsäkeskus
Maa- ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoja metsätalouden määräaikaiseen kannustejärjestelmään liittyvistä säädösehdotuksista. Lausuntoja voi antaa 12. elokuuta 2024 saakka.

Suomalainen metsä- ja biotalous esillä G20-maiden biotalouskokouksessa

19.6.2024 9.06
havumetsää
Maailman johtavien talouksien muodostama G20-ryhmä valmistelee tämän vuoden aikana korkean tason periaatteita biotaloudesta puheenjohtajamaa Brasilian johdolla. Suomi on mukana jakamassa näkemyksiään yhtenä kolmesta G20-biotalousaloitteeseen kutsutusta ryhmän ulkopuolisesta maasta. Parhaillaan käynnissä olevassa kokouksessa maa- ja metsätalousministeriö esittelee suomalaista metsätaloutta ja biotaloutta.

Kaupunkien ruokavalinnat ohjaavat ruokajärjestelmää

19.6.2024 14.20
MMM

Kaupungit tuottavat ja kuluttavat paljon ruokaa. Niiden toiminnalla on suuri vaikutus ruokajärjestelmään, luontoon ja terveyteemme. Päivi Sieppi kertoo blogissaan, mitä Lahdessa tehdään.

Suomalaiset nimisuojatuotteet: Kestävyyttä, kulttuuria ja kaupallista potentiaalia

5.6.2024 14.30
MMM
Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah korostaa EU:n maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmän merkitystä ja suomalaisia nimisuojatuotteita. Nimisuoja on yksi keino tuottaa lisäarvoa tuottajille ja saada alkutuotantoa kannattavammaksi.

Rakkautta ja vapautta – nuoret maitotilalliset kertovat urastaan

31.5.2024 14.44
MMM
Kansainvälistä maitopäivää vietetään 1.6. Maito on yksi tuotetuimmista ja arvokkaimmista maataloustuotteista koko maailmassa. Sami Suttista ja Laura Nummilaa Pelto-Mattilan maitotilalta Hausjärveltä houkutti alalle halu jatkaa perhetilaa sekä vapaus suunnitella oma työnkuva mieleisekseen.

Kansalliset ravitsemussuositukset julkiseen kuulemiseen

30.5.2024 15.59
MMM

Valtion ravitsemusneuvottelukunta on julkaissut ensimmäisen luonnoksen uudistetuista kansallisista ravitsemussuosituksista. Suosituksia voi kommentoida kesäkuun 2024 loppuun saakka lausuntopalvelun kautta.

Blogit

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri