Villisikatyöryhmältä useita ehdotuksia kannan säätelyyn ja ASF-taudin torjumiseksi

23.2.2024 10.02
MMM
Villisikatyöryhmä luovutti mietintönsä ministeri Sari Essayahille perjantaina. Afrikkalainen sikarutto (ASF) on hankalasti vastustettava eläintauti. ASF:n torjunta ja villisian aiheuttamat muut vahingot edellyttävät suunnitelmallisia toimenpiteitä kannan hallitsemiseksi.

Helmi-ohjelmassa tehtiin vuonna 2023 merkittäviä tekoja luontokadon hidastamiseksi

23.2.2024 9.00
MMM YM
Kuva Ansiojärven kunnostustoimista
Helmi-elinympäristöohjelma edisti vuonna 2023 aktiivisesti elinympäristöjen kunnostusta ja hoitoa. Ohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhteinen vuosille 2021–2030.

EU:n hiilenpoistojen sertifiointikehikosta saavutettiin alustava sopu

22.2.2024 15.02
MMM TEM YM
Rypsipelto Vantaalla, taustalla kerrostaloja, toimistoja ja voimalinjoja
Neuvotteluissa Euroopan unionin hiilenpoistojen sertifiointikehikon asetuksesta saatiin alustava poliittinen sopu maanantain ja tiistain välisenä yönä. Asetus antaa tukea myös kotimaan hiilimarkkinoihin liittyvien toimien edistämiselle.

Tenon päivitetty kalastussääntö etenee eduskuntaan – sääntelytoimet on suunniteltu lohikantojen tehokkaaseen vahvistamiseen

22.2.2024 14.18
Valtioneuvosto esittää Tenon kalastussäännön 2024–2030 ja sen voimaansaattamislain hyväksymistä. Kalastuksen järjestämiseksi on tärkeää, että Suomella ja Norjalla on yhteinen kalastussääntö, jonka mukaan Tenolla kalastetaan.

Maatalouspolitiikan ja metsästrategian tavoitteiden toteutumista voi seurata nyt indikaattorisivuilla

16.2.2024 11.23
MMM

Luonnonvarakeskus julkaisi uudet indikaattorisivut, joilla seurataan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP:n) kauden 2023–2027 ja Kansallisen metsästrategian 2035 (KMS2035) indikaattoreiden kehitystä.  

Luomufoorumi kokosi luomuketjun Kouvolassa

8.2.2024 16.38
MMM
Kouvolassa järjestettiin 7.2.2024 Luomufoorumin seminaari osana kaksipäiväistä luomufoorumia. Seminaarissa keskusteltiin elintarvikkeiden huoltovarmuudesta ja globaalista ruokaturvasta, jotka ovat ajankohtaisia haasteita niin Suomessa kuin Euroopassa.

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden tallenne katsottavissa

8.2.2024 16.27
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö järjesti 8.2 Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden. Tilaisuudessa kuultiin, millaisilla askelmerkeillä hallitusohjelman mukaiset työt kestävämmän ja kannattavamman ruokajärjestelmän saavuttamiseksi aloitetaan. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa ministeriön nettisivuilla.

Luomumyynnin elpymistä saadaan vielä odottaa

7.2.2024 13.44
MMM

Luomun myynti laski vuonna 2023 edellisvuoden tapaan. Kuluttajien luottamus omaan talouteen on edelleen heikko, mikä näkyy hintaherkkyytenä myös ruokakaupassa. Kuitenkin positiivistakin kehitystä näkyy joissakin luomutuoteryhmissä.

MMM:n kuulutukset, ilmoitukset ja tiedoksiannot

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri