Kansallinen ruokastrategia on julkaistu
Strategian tavoitteena on luoda yhteinen, ohjaava ja mahdollistava viitekehys kestävän ja kannattavan ruokajärjestelmän rakentamiseksi.
Strategian visio on onnellisen ruuan maa. Onnellisen ruuan maa tekee hyvää ihmisille, eläimille ja ympäristölle. Tätä tavoitetta lähdetään rakentamaan vahvuuksiemme pohjalta, kuten huoltovarmuus, ruokaturva, teknologinen edelläkävijyyys ja osaaminen. Strategian tavoitteena on, että vuoteen 2040 mennessä Suomesta tulee johtava kestävien ruokajärjestelmien kehittäjä ja uudistaja ja ruuantuotanto on kannattavaa.
Suomi tunnetaan maailmalla ruokamaana ja ruokaa tuotetaan kotimaan markkinoiden lisäksi vientiin. Kansainvälistyminen ja viennin kasvu perustuvat korkeaan jalostusasteeseen ja kuluttajan lisäarvoa tuottaviin ruokateknologioihin. Tavoitteena on myös huoltovarmuuden turvaaminen, negatiivisten ympäristövaikutusten vähentäminen, luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen ja väestön terveyden edistäminen.
Lue strategia täältä: Kansallinen ruokastrategia
Strategian päämäärät