Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat
Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat –artikkelisarjassa esitellään käytännön esimerkkejä kouluruokailua edistävistä toimenpiteistä. Artikkelisarjassa esitellyt esimerkit ovat osa maa- ja metsätalousministeriön Kouluruuan kehittämisohjelmaa ja niissä käydään läpi kehittämisohjelman sisällön mukaiset teemat: kouluaterioiden kehittäminen, kouluruokailuun liittyvien käytäntöjen kehittäminen, kouluruokailun vastuullisuuden kehittäminen ja muut kouluruokailun kehittämiskohteet. Artikkelien tavoitteena on kannustaa kuntia ja kouluja soveltamaan esiteltyjä kehittämistoimia omaan arkeen sopiviksi käytännöiksi.
Limingassa oppilaille maistuu maksuton välipala
Maksuton hedelmävälipala on oppilaiden suosiossa
Julkisten ruokahankintojen vastuullisuutta kannattaa kehittää
Oppilasravintola Timjami edistää kouluruokailun vastuullisuutta
Hiilidiili-merkki auttaa oppilaita valitsemaan ympäristön kannalta hyviä pääruokavaihtoehtoja
Pienilläkin ruokahävikkiin liittyvillä toimilla on merkitystä
Ähtärin lähi- ja luomuruokapäivä näkyy opetuksessa
Paraisilla kouluruokailua kehitetään yhteistyössä oppilaiden ja opettajien kanssa
Kouluruokailun tavoitteet kirjataan Vuorenmäen koulun lukuvuosisuunnitelmaan
Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat.
Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat
- Maksuton hedelmävälipala on oppilaiden suosiossa
- Julkisten ruokahankintojen vastuullisuutta kannattaa kehittää
- Oppilasravintola Timjami edistää kouluruokailun vastuullisuutta
- Hiilidiili-merkki auttaa oppilaita valitsemaan ympäristön kannalta hyviä pääruokavaihtoehtoja
- Kouluruokaa kehitetään oppilaita kuunnellen ja vaihtoehtoja tarjoten
- Lasten ja nuorten osallistaminen kouluruokailuun puhututti Ylen Hyvin sanottu –keskustelufestivaaleilla
- Kotimaisista raaka-aineista valmistuu vastuullista kouluruokaa
- Maksuton aamupuuro auttaa jaksamaan ensimmäiset tunnit
- Luomumaito vie julkista sektoria kohti 25 % luomutavoitetta
- Pienilläkin ruokahävikkiin liittyvillä toimilla on merkitystä