Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat

Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat –artikkelisarjassa esitellään käytännön esimerkkejä kouluruokailua edistävistä toimenpiteistä. Artikkelisarjassa esitellyt esimerkit ovat osa maa- ja metsätalousministeriön Kouluruuan kehittämisohjelmaa ja niissä käydään läpi kehittämisohjelman sisällön mukaiset teemat: kouluaterioiden kehittäminen, kouluruokailuun liittyvien käytäntöjen kehittäminen, kouluruokailun vastuullisuuden kehittäminen ja muut kouluruokailun kehittämiskohteet.  Artikkelien tavoitteena on kannustaa kuntia ja kouluja soveltamaan esiteltyjä kehittämistoimia omaan arkeen sopiviksi käytännöiksi.

Limingassa oppilaille maistuu maksuton välipala

Kuvassa lapsi on linjastolla, jossa on tarjolla leipää, kurkunviipaleita ja kananmunia.

 


Maksuton hedelmävälipala on oppilaiden suosiossa

 


Julkisten ruokahankintojen vastuullisuutta kannattaa kehittää

 


Oppilasravintola Timjami edistää kouluruokailun vastuullisuutta

 


Hiilidiili-merkki auttaa oppilaita valitsemaan ympäristön kannalta hyviä pääruokavaihtoehtoja

 


Pienilläkin ruokahävikkiin liittyvillä toimilla on merkitystä

 


Ähtärin lähi- ja luomuruokapäivä näkyy opetuksessa

Korissa on paikallis- ja luomuleipiä tai -sämpylöitä.

 


Paraisilla kouluruokailua kehitetään yhteistyössä oppilaiden ja opettajien kanssa

 


Kouluruokailun tavoitteet kirjataan Vuorenmäen koulun lukuvuosisuunnitelmaan


Marinin hallitusohjelmassa linjattiin laadittavaksi kouluruuan kehittämisohjelma. Ohjelman keskeinen tavoite on lisätä kouluruuan arvostusta ja kouluruokailuun osallistumista sekä kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja, joiden pohjalta välipala voidaan tuoda osaksi kouluruokaa jokaiseen kouluun. Lisäksi ohjelmalla pyritään parantamaan kouluruuan kotimaisuusastetta, terveellisyyttä ja ekologisuutta ja kehittämään tasa-arvoista ja yhteisöllistä kouluruokailua. Ohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailuun liittyvät teemat. 

Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat

Lisätietoja