Keskustelua ruokajärjestelmästä

Mahdollistetaan maailman paras kouluruoka

Hyvin tehdyillä hankinnoilla ruokapalvelut tukevat kestävyyttä, terveyttä, uusien ruokainnovaatioiden käyttöönottoa ja huoltovarmuutta, mutta se vaatii...

Vastuullisuusvelvoitteet pienissä yrityksissä - voimavara vai valitettava lisätaakka

Syötäväksi sopiva kasvaa, mutta ei ilman työtä. Joka ikinen suupala, vaikka sen itse poimisi marjana mättäältä, vaatii jonkun tekemää työtä. Tässäkin...

Dataa ei voi syödä, mutta se on silti kriittinen tuotannontekijä tehokkaalle ruokaketjulle

Ruoka-alalla pöhisee ja hyvä niin! Ilmassa on innokkuutta, etenkin kun ruoka on nostettu hallitusohjelmassa niin merkittävään asemaan. Puhumme...

Talousosaamisesta ja ennakoinnista tukea tilan kehittämiseen

On hienoa saada jatkaa tätä blogisarjaa ja tuoda omalta osaltani uusi näkökulma kestävän ja kannattavan ruokajärjestelmän keskusteluun. Useissa aiemmissa...

Käsissämme on kruununjalokiviä – annammeko niiden loistaa?

Aion aloittaa tämän tekstin hyvin epäsuositulla mielipiteellä: Kaikki suomalainen ruoka ei ole maailman parasta. Väitän myös, että tämä on asia, jonka...

Havukka-ahon ajattelijana kalastuksen puuskatuulissa

Reader discretion is advised! Tässä kirjoituksessa on luvassa navakkaa puhetta suomalaisen kaupallisen kalastuksen puolesta. Luvassa mahdollisesti puuta,...

Itämeren ruokakulttuurissa on kestävyyden perinne

Kestävästi syöminen on vastuuta omasta ja läheisten terveydestä, planeetan rajoista ja kulttuurien kunnioittamisesta – myös kotimaan huoltovarmuudesta ja...

Ruokavienti kasvuun uudella Suomen mallilla

Ruokavientiin rakennetaan parhaillaan uutta Suomen mallia, jolla halutaan siivittää ulkomaan myyntimme huippuunsa. Vastaperustetulla Suomen...

Ruokajärjestelmän kestävyyden kahdet kasvot

Ruokajärjestelmän kestävyyttä tulee edistää määrätietoisesti, koska ruuantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutukset ovat merkittävät. Tähän...

Kaupunkien ruokavalinnat ohjaavat ruokajärjestelmää

Kaupungit kuluttavat suuria määriä ruokaa, kasvattavat ja kouluttavat, kaavoittavat sekä luovat yhteistä kehittämistä ruoka-alan yrityksille. Lisäksi...

Kasviproteiinien vallankumous lähtee ammattikeittiöistä

Jukka Kajan nosti hienosti esiin tämän blogin edellisessä julkaisussa, että Suomi tarvitsee kasvipohjaisen ruuan ja arvoketjujen kehittämistä...

Ruokasektorin kasvu ja Suomen yhteinen etu kumpuavat uudesta

Keskustelua ruokasektorista on pitkään käyty hyvin samanlaisin sanankääntein: kasvu on tärkeää ja vienti sen saavuttamiseksi keskeistä. Uutta väriä...

8 tehtävää Suomen ruokaekosysteemille

Suomalaisen ruokatuotannon takaamiseksi sen kokonaisuutta pitää kasvattaa. Ainoa keino tähän on tuloksellisen viennin mittava lisääminen, joka takaa myös...

Kestävää ruokamurrosta tehdään arvoketjujen yhteistyöllä

Mari Sandell avasi helmikuussa blogikeskustelun nostamalla esiin elintarvikeyritysten – ja siis arvoketjujen – vielä varsin suuren lukumäärän...

Luonto on puolellamme

Ruokajärjestelmän kestävyyden ytimessä on luonnon ja ihmisen hyvinvointi. Luonto vastaa hyvään hyvällä ja on valmis yhteistyöhön. Luontoa vahvistavien...

Maatalouden imago on hyvä

Atria tutkii paljon toimintaansa: Kuluttajien asenteita, ruokamarkkinaa, tuotteita ja niihin liittyviä ideoita sekä markkinointia.  Aina joskus...

Sanoista tekoihin

Hallitusohjelman ruokaturvaa ja kansallista ruokastrategiaa koskevat kirjaukset ovat hyviä. Niitä on kaikkien ruokajärjestelmän osapuolten helppo...

Suomi - kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijä

Suomi on ruuantuotannon pikkujättiläinen. Olemme maailman pohjoisin maatalousmaa, jossa haastavista olosuhteista huolimatta ja osin niiden ansiosta...

Suomi on ruokamaakuntien ja -hankkeiden maa

Minulla on suuri ilo ja kunnia aktivoida keskustelu upouudessa Keskustelua ruokajärjestelmästä -blogissa! Suomessa on 19 maakuntaa. Meiltä löytyy jo monia...

— 20 Merkintöjä per sivu
Näytetään 19 tulosta.