Hoppa till innehåll
Media

Ministeri Tiilikainen vaikuttamismatkalle Strasbourgiin 14.–15.3.2017

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2017 9.20
Tiedote

Maatalous- ja ympäristöministeri vierailee Strasbourgissa 14.–15.3.2017. Matkan tavoitteena on pohjustaa ajankohtaisten maatalouteen ja ympäristökysymyksiin liittyvien EU-asioiden valmisteluja. Tapaamisia matkan aikana kertyy kaikkiaan viisitoista.

Ministeri keskustelee Strasbourgissa uusiutuvasta energiasta, LULUCF -ehdotuksesta ja Euroopan unionin yhteisestä maatalouspolitiikasta tulevalla ohjelmakaudella. Lisäksi tapaamisten aiheena ovat luomuviljely sekä ajankohtaiset biotalousasiat.

– Nyt on oivallinen aika vierailla Strasbourgissa, jossa kaikki parlamentin keskeiset vaikuttajat ovat läsnä. Moni metsiin ja ilmastoon liittyvä ja siten myös Suomen kannalta tärkeä asia on ratkaisuvaiheessa, toteaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Strasbourgissa ministeri tapaa muun muassa Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan puheenjohtajan Czeslaw Siekierskin sekä valiokunnan varapuheenjohtajan Paolo De Castron. Keskustelujen aiheena on Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan tulevaisuus.

Ministerillä on myös tapaaminen Euroopan parlamentin ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan ENVIn uuden puheenjohtajan Adina-Ioana Vălean`in kanssa. Keskustelun pääaiheena ovat ilmasto- ja energia-asiat.

Lisäksi ministeri Tiilikainen isännöi biotalousaiheista illallista suomalaisille europarlamentaarikoille. Ministeri tapaa Strasbourgissa myös lukuisan määrän muita Euroopan parlamentin jäseniä.

Lisätiedot:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295162269, kari.valonen(at)mmm.fi
ministerin erityisavustaja Risto Lahti, p. 050 565 0424, risto.lahti(at)mmm.fi

Bioenergia Biotalous CAP EU ja kansainväliset asiat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous