Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Saaristoasiain neuvottelukunta: Saaristoliikenteen maksuttomuus turvaa saaristolain toimivuuden

Maa- ja metsätalousministeriö
14.2.2017 9.38
Tiedote

Saaristoasiain neuvottelukunta pitää liikenne- ja viestintäministeriön päätöstä luopua saariston yhteysalusliikenteen maksujen kokeilusta hyvänä pohjana, jolta ensi vuonna 70 vuotta täyttävää saaristopolitiikkaa voidaan jatkaa.

– Päätös on osoitus päättäjien ja kansalaisyhteiskunnan vuorovaikutuksen toimimisesta elävän kansanvallan periaatteiden mukaisesti, toteaa saaristoasian neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen.

Saaristoasiain neuvottelukunta suhtautuu myönteisesti siihen, että saaristoliikenteen jatkuvasti tarvittavassa kehittämistyössä hyödynnetään ennakkoluulottomasti kehittyvää tieto- ja muuta tekniikkaa, uusia toimintamalleja ja myös yksityistä yrittäjyyttä. Tämän on tapahduttava saaristolain tavoitteita eteenpäin vieden saaristoliikenteen nykyistä palvelutasoa vaarantamatta.

Saaristoasiain neuvottelukunta (SANK) on pysyvä lakisääteinen valtioneuvoston asettama neuvottelukunta, joka on vuodesta 2016 lähtien toiminut maa- ja metsätalousministeriön yhteydessä. Neuvottelukunta osallistuu saaristoalueiden kehittämiseen yhdessä maakuntien, kuntien, valtion viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa.

Lisätietoja saaristoasiain neuvottelukunnan puolesta:
pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 040 074 4900, jorma.leppanen(at)mmm.fi

Saaristoasiain neuvottelukunta MMM:fi-palvelussa

Maaseutu