Farmari - Biotalousosaston toteuttajat

Farmarin Biotalousosastolla Seinäjoki-Areenassa tapaat maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan asiantuntijat.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tuo Farmariin sinisen biotalouden ja ravinteiden kierrätyksen. Kerromme vesiluonnon monimuotoisuudesta sekä esittelemme jokiluontoa ja sen lajeja. Lisäksi voit tutustua Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaan. Järjestämme ravinteet kiertoon -kävelyjä, joissa viemme asiakkaita tutustumaan alan messukohteisiin.

Vastaamme myös kysymyksiisi viljelijätuista, ympäristökorvauksista, tukihausta, luomusta, valvonnoista, Evira-asioista ja siemenkaupasta. Tule bongaamaan tarkastaja! Myös lapsille on luvassa ohjelmaa.

Lue lisää ELY-keskuksen blogista: Kohti Farmari 2017 -maatalousnäyttelyä

Luonnonvarakeskus

Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen ja asiantuntijatyön tavoitteena on biotaloudelle rakentuva Suomi. Tule Farmariin kuulemaan, millaisia keinoja meillä on hyödyntää tehokkaasti lantaa ja jätevesilietteitä. Kerromme pihapiirien kasveista, eläinten hyvinvoinnista ja mahdollisuuksista kasvattaa valkuaisomavaraisuuttamme. Esittelemme hyödyllisiä verkkopalvelujamme, uutta Biomassa-atlasta, joka tuo biomassatiedot kaikkien saataville sekä Taloustohtoria, joka tarjoaa tietoa ja ennusteita maataloustuotantoon. Otamme kantaa myös ilmastoviisaisiin ratkaisuihin.

Lue lisää Luken sivuilta: Biomassat kartalle – lehmät liikkeelle – ravinteet kiertoon – valkuaisomavaraisuus nousuun

Maa- ja metsätalousministeriö

Luomun suosio kasvaa kuluttajien keskuudessa. Mitä vaaditaan, että mustikoita ja muita metsämarjoja voi myydä luomuna? Mitä luomumerkki kertoo tuotannosta ja eläinten hyvinvoinnista? Kalakukko, karjalanpiirakka, sahti... Mikä muu suomalainen perinneherkku pitäisi mielestäsi suojella ja ansaitsisi nimisuojatuotteen arvon? Kerromme kotimaisesta ruuasta ja biotaloudesta.

Maanmittauslaitos

Teemme erilaisia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi lohkomisia ja tilusjärjestelyjä sekä tuotamme kartta-aineistoja  jo yli 200 vuoden kokemuksella. Turvaamme maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä mm. kiinteistöjen lainhuutoja ja kiinnityksiä. Keskeisiä tehtäviä ovat myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen sekä tietojärjestelmien kehittäminen. Farmarissa tarjoamme ajantasaista tietoa karttatuotteistamme ja verkkopalveluistamme, myös räätälöidyn kartan tilaus onnistuu. Sähköisistä palveluista esillä ovat muun muassa Paikkatietoikkuna ja uudistunut Karttapaikka.

Maaseutuvirasto

Maaseutuviraston osastolta saat tarvitsemaasi tietoa eläinten hyvinvointikorvauksesta ja ympäristökorvauksesta. Asiantuntijamme ovat päivittäin tavattavissa osastollamme. Tarkista päivystysajankohdat ennakkoon verkkosivustoltamme mavi.fi tai sosiaalisen median palveluistamme. Kerromme myös peltomaan laatutestin tekemisestä. Lisäksi saat tuoreimmat tiedot sähköisistä asiointipalveluistamme – mukana osastolla ovat hanke-, yritys- ja rakennetukien Hyrrä ja viljelijätukien Vipu.
Lue lisää Mavin blogista:
mavinblogi.blogspot.fi

Metsäkeskus

Metsäkeskus osallistuu Biotalousosastolle Seinäjoki-areenassa, jossa teemojamme ovat biotalous sekä uusiutuva energia, puurakentaminen ja ekosysteemipalvelut. Ulko-osastolta saat tietoa mm. Metsään.fi-palvelusta, sukupolvenvaihdoksesta ja Metsäkeskuksen eri kehittämishankkeista.

Suomen riistakeskus ja Metsästäjäliitto

Suomen riistakeskus on julkishallinnollinen toimija, joka edistää kestävää riistataloutta sekä tuottaa palveluja kaikille kansalaisille. Farmarissa Suomen riistakeskus esittelee uutta metsästäjätutkintoa. Tule tutustumaan uudistuneen tutkinnon opetusmateriaaleihin. Osastollamme tapaat myös Suomen metsästäjäliiton edustajat, jotka esittelevät nuorisotoimintaa, esimerkiksi kesän Metso-leirejä.

Osallistu ravinteet kiertoon -kävelylle!

Messualueella tapahtuvilla kävelykierroksilla pääset tutustumaan uusimpiin lannankäsittelymenetelmiin, kierrätyslannoitteisiin ja biokaasulaitosratkaisuihin. Tunnin mittaisen kierroksen järjestää ravinteiden kierrätyksen kärkihanke. Kävelyn yhteydessä on kahvitarjoilu.

Lue lisää:
http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ravinteiden-kierratyksen-kokeiluohjelma