Sanna Viljakainen toimii ministeriön elintarviketurvallisuusyksikössä erityisasiantuntijana

 

Maa- ja metsätalousministeriössä on aloittanut monta uutta osaajaa kuluvana syksynä. Myös Sanna Viljakainen on aloittanut ministeriön ruokaosaston elintarviketurvallisuusyksikössä erityisasiantuntijana tänä syksynä. 

Viljakaisen koulutustausta on peräisin Teknillisestä korkeakoulusta (nykyisestä Aalto-yliopistosta), josta hän on väitellyt soveltavasta biokemiasta. Työkokemusta Viljakaiselta löytyy mm. Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta, jossa etenkin kemialliseen elintarviketurvallisuuteen liittyvät kysymykset tulivat hänelle tutuiksi. Siirtymä ministeriön elintarviketurvallisuusyksikköön oli täten luontainen siirtymä hänen työurallaan. Ministeriössä Viljakainen työskentelee mm. geenitekniikkaan, uuselintarvikkeisiin sekä elintarvike-entsyymeihin liittyvissä kysymyksissä. 

’’Tutuista työtehtävistä huolimatta, uuteen työkulttuuriin sopeutuminen vie aina aikansa’’, sanoo Viljakainen. ’’Tässä on auttanut ministeriön sisäinen perehdytys, sekä kollegoilta saatu lämmin vastaanotto!’’

Ministeriössä osaamiseen ja asiantuntijuuteen luotetaan

Viljakainen kertoo olevansa tyytyväinen rooliinsa virkamiehenä. ’’Yhteisen hyvän tavoittelu on asia, joka minua työssäni motivoi eteenpäin’’, toteaa Viljakainen.

Oikeudenmukaisten asioiden ja yhteisen hyvän tavoittelun lisäksi Viljakaista motivoi mm. työn itsenäisyys sekä asiantuntijuuteen luottaminen ministeriössä. ’’Maa- ja metsätalousministeriössä vallitsee selkeä luotto työntekijään ja kollegaan. Sitä että asiat tulevat hoidetuksi, ei epäillä!’’

Maa- ja metsätalousministeriöstä työpaikkana Viljakaiselle on lyhyenkin ajan kuluessa välittynyt positiivinen kuva, jossa auttamisen kulttuuri on vahva!

Vapaa-aika Viljakaisella kuluu mm. lasten harrastusten parissa, mutta omallekin ajalle on tehty tilaa mm. tanssin, musiikin sekä kulttuurin avulla! Myös purjehdusharrastus täyttää Viljakaisen perheen loman kesäisin.

Teksti ja kuva: Siiri Nieminen