Hyppää sisältöön
Media

6. syyskuuta on suomenhevosen päivä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2023 14.19
Uutinen
Suomenhevonen Hollolasta: 1-vuotias Auli-tamma hoitajansa käsittelyssä.

Hyvää suomenhevosen päivää! Tänään 6. syyskuuta vietetään oman kansallisen hevosrotumme juhlapäivää. Suomenhevosia on nykyisin lähes 20.000. Metsissä ja pelloilla uskollisesti palvellut suomenhevonen on nykyisin tuhansien harrastajien monipuolinen kumppani.

Suomenhevosen päivää on juhlittu vuodesta 2007, jolloin suomenhevosen kantakirja täytti sata vuotta. Juhlapäivänä 6.9. Suomen Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto antavat liputussuosituksen ainutlaatuisen kansallishevosemme kunniaksi.

Vuoden 2023 Suomenhevosen päivälle ilmoitettiin toistakymmentä tapahtumaa ympäri Suomen, sekä yksi tapahtumista on Ruotsin puolella, Uppsalan ruotsinsuomalaisten kieli- ja kulttuuriyhdistyksen Suomi-koulussa. Kaikki tapahtumat löytyvät täältä. Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myös Hippos tulee suomenhevosen päivän aikana julkaisemaan hevoskasvatuksen somekanavilla arvonnan, jonka palkintona voi voittaa upean juhlavuoden loimen!

Tutustuimme juhlan kunniaksi Hollolassa tummapintaiseen ja -harjaiseen 1-vuotiaaseen Auli-tammaan, joka vietti päivää kesälaitumellaan yhdessä omistajansa Virpi Laineen kanssa. Katso video:
Facebook
X (entinen Twitter) 

Lisätietoa suomenhevosesta
 

Eläimet ja kasvit