Hyppää sisältöön
Media

Biotalouden kärkihankkeita kytketään käytäntöön Luonnonvara- ja biotalouspäivillä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2015 9.20
Tiedote

Biotalouden ja puhtaiden ratkaisujen kärkihankkeiden käytännön toteuttamisesta julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä keskustellaan 6.–7. lokakuuta, kun maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kokoontuu Seinäjoelle Luonnonvara- ja biotalouspäiville. Käsiteltävät aiheet kattavat maa- ja metsätalousministeriön koko toimialan.

– Tapahtumassa luodaan näkymä siitä, miten biotalouden kasvua voidaan tukea. Tämä on erinomainen tilaisuus tiivistää hallinnonalan yhteistyötä ja jalkauttaa kärkihankkeita alueille, kiteyttää maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Katsaus biotalouden kasvun mahdollisuuksiin

Luonnonvara- ja biotalouspäivien aikana käydään läpi, miten hallinnonalan toiminnalla edistetään hallitusohjelman biotaloudelle asetettuja tavoitteita. Ohjelmassa on alustuksia ja konkreettisia esimerkkejä onnistumisista niin ministeriön, hallinnonalan virastojen kuin elinkeinoelämän edustajilta.

Esimerkiksi ravinteiden kierrätys ja resurssitehokkuus, ruuantuotannon kilpailukyky sekä maaseudun mahdollisuudet kauppataseen nostoon ovat keskeisiä teemoja

– Tarkoituksena on pohtia, mitä teemme ja mihin sitoudumme, jotta hallitusohjelman strategiset tavoitteet – suomalainen ruuantuotanto kannattavaksi ja kauppatase nousuun – toteutuvat, osastopäällikkö Risto Artjoki maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo.

Päivien aikana pureudutaan muun muassa vesi- ja kalavarojen tarjoamiin mahdollisuuksiin maaseutuelinkeinoille, metsäbiotalouden edellytysten kehittämisessä sekä lupamenettelyjen sujuvoittamiseen.

– Keskusteluissa pohditaan myös sitä, mikä julkisen sektorin rooli voi olla biotalouden edistämisessä ja miten talouskasvun ja luonnonvarojen kestävän käytön tavoitteita voidaan yhteen sovittaa, kertoo ministeriön luonnonvaraosaston osastopäällikkönä lokakuun 15. päivä aloittava Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Juha S. Niemelä.

Luonnonvara- ja biotalouspäiville osallistuu ELY-keskusten johtoa ja luonnonvaratehtävistä vastaavia henkilöitä sekä ohjaavien ministeriöiden, tutkimuslaitosten sekä aluehallintovirastojen edustajia. Lisäksi paikalla on keskeisiä sidosryhmien edustajia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, p. 0295 162 476
ylijohtaja Juha S. Niemelä, p. 050 500 3681
osastopäällikkö Risto Artjoki, p. 0295 162 254
etunimi.sukunimi@mmm.fi