Hyppää sisältöön
Media

Jaana Husu-Kallio EFSA:n johtokunnan puheenjohtajaksi

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2016 11.10
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on valittu Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n johtokunnan puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Johtokunnan päätös seuraavasta puheenjohtajasta oli yksimielinen.

– Valinta EFSA:n johtokunnan puheenjohtajaksi on todella suuri kunnia, kansliapäällikkö Husu-Kallio sanoo. Husu-Kallio on ollut EFSA:n johtokunnan jäsen vuodesta 2012. Vuodesta 2014 hän on toiminut johtokunnan varapuheenjohtajana.

EFSA:n tieteelliseen tutkimukseen pohjaavia lausuntoja käytetään EU-lainsäädännön, -määräysten ja -päätöksenteon perustana, ja se auttaa suojaamaan kuluttajia elintarvikkeisiin liittyviltä riskeiltä.

– EFSA:n johtokunnan vastuulla on varmistaa, että EFSA:lla on hyvät edellytykset tehdä tärkeää työtään. Johtokunta tukee EFSA:a kaikin mahdollisin tavoin sen pyrkimyksessä ennakoida yhä monimutkaisempia elintarviketurvallisuusriskejä ja -haasteita, Husu-Kallio kertoo.

EFSA:n johtokunta vahvistaa viraston talousarvioesityksen ja työohjelmat, valvoo niiden toteutusta ja sopii sisäisistä säännöistä ja määräyksistä. Johtokunta nimittää myös EFSA:n toiminnanjohtajan sekä tiedekomitean ja tiedelautakuntien jäsenet.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910

EU ja kansainväliset asiat Eläimet ja kasvit Ruoka ja maatalous