Hyppää sisältöön
Media

Metsäyhteistyö Meksikon kanssa jatkuu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.8.2018 15.44
Uutinen
Ministeri Leppä ja suurlähettiläs Ernesto Céspedes. Kuva: Heikki Granholm

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä allekirjoitti 23.8.2018 uuden metsäalan yhteistyötä koskevan yhteisymmärrysmuistion Suomen maa- ja metsätalousministeriön ja Meksikon Yhdysvaltojen kansallisen metsäviraston (CONAFOR, National Forestry Commission of Mexico) välillä.

Meksikon ja Suomen välisellä metsäyhteistyöllä on jo pitkät perinteet. Yhteistyö käynnistyi 50 vuotta sitten yliopistojen välisenä, mutta on sittemmin laajentunut koskemaan myös muita metsäalaan liittyviä organisaatioita. Yhdessä käsiteltyjä aiheita ovat olleet muun muassa metsänhoitosuunnitelmat ja -inventoinnit, yksityisten metsänomistajien järjestäytyminen sekä Meksikon kansallisen metsäohjelman valmistelu ja toimeenpano.

Maa- ja metsätalousministeriön tiloissa järjestettyyn allekirjoitustilaisuuteen osallistunut Meksikon Suomen suurlähettiläs Ernesto Céspedes toivoo yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa. Yhteisymmärrysmuistio luo hänestä hyvän pohjan entistä kestävämmän, tuottavamman ja tehokkaamman metsätalouden kehittämiselle.

Metsäalan yhteistyötä Meksikon ja Suomen välillä arvostetaan ministeri Lepän mukaan myös Suomessa. Muiden maiden metsäohjelmien tunteminen on tärkeää erityisesti kansainvälistä yhteistyötä ajatellen. Alan ammattilaisten kansainvälinen verkostoituminen ja henkilökohtaiset kontaktit eri maiden edustajien välillä hyödyttävät kaikkia osapuolia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriössä:
Kansainvälisten asiain neuvos Aulikki Kauppila, p. 029 516 2116, etunimi.sukunimi@mmm.fi
 

Jari Leppä Metsät kansainvälinen yhteistyö, yleiset asiat