Hyppää sisältöön
Media

Metsätalouden Kemera-tukilaille suunnitteilla vuoden jatkoaika

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 6.2.2020 12.31
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on valmistelemassa hallituksen esitystä Kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain eli ns. Kemera-lain voimassaolon jatkamisesta vuoden 2021 loppuun. Tarve jatkoajalle johtuu Euroopan yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) ja valtiontukiuudistusten viivästymisestä. Nykyinen laki on voimassa 31. päivään joulukuuta 2020.

Vuonna 2015 säädetty Kemera-laki on komission hyväksymä ja perustuu nykyisiin maa- ja metsätaloutta koskeviin valtiontuen suuntaviivoihin. Uudistusten viivästymisen takia komissio on valmistelemassa vuoden jatkoaikaa nykyisille valtiontukisäännöille. Komissio on julkaissut verkkosivullaan asiaa koskevan päätösluonnoksen ja kuulee siitä parhaillaan sidosryhmiä. Suomenkielinen päätösluonnos löytyy komission englanninkieliseltä verkkosivulta.

Hallituksen esitys Kemera-lain voimassaolon jatkamisesta on tarkoitus antaa eduskunnalle ns. budjettilakina syyskuussa 2020. Maa- ja metsätalousministeriö pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että esitys pystytään käsittelemään eduskunnassa mahdollisimman nopealla aikataululla, jotta rahoituspäätöksiä voitaisiin tehdä Kemera-lain nojalla keskeytyksettä.

Suomen Metsäkeskus tiedottaa erikseen Kemera-tukien hakemiseen ja niitä koskevaan päätöksentekoon liittyvistä asioista.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriössä:                 
metsäneuvos Marja Hilska-Aaltonen, p. 029 516 2447
lainsäädäntöneuvos Kirsi Taipale, p. 029 516 2451
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mmm.fi

CAP Hallituksen esitys Metsät