Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila: Metsänomistajien neuvonta haaste metsänhoitoyhdistyksille

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2011 13.28
Puhe -

Metsänomistajien neuvontaa tulee edelleen kehittää niin, että se on helposti saavutettavissa niin kasvokkain kuin netin kautta. Monipuolistuvan metsien käytön ja käsittelyn myötä neuvonnalta vaaditaan paljon lisää osaamista.

Siihen tulee kuulua myös metsäomistajuuden neuvontaa eli neuvontaa järkevään, metsänomistajan tavoitteista lähtevään kiinteistön omistukseen. Tähän ryhmään kuuluvat myös neuvonta sukupolvenvaihdoksista sekä metsätilan myynnistä, jos omistajalla ei ole kiinnostusta metsätalouden harjoittamiseen.

− Tämä kokonaisuus on entistä suurempi haaste metsänhoitoyhdistyksille ja alan muille toimijoille, sanoi maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila puhuessaan metsänhoitoyhdistyspäivillä 24.3.

Ensi vuoden alusta aloittava Suomen metsäkeskus tulee toiminnassaan painottamaan metsiin perustuvien elinkeinojen edistämistä. Organisaatio tulee koostumaan julkisen palvelun yksiköstä ja liiketoimintayksiköstä. Keskusyksikön sijaintipaikasta on tarkoitus päättää vielä tulevan huhtikuun aikana.

Metsänhoitoyhdistysten osalta metsänhoitomaksun käyttö on tarkoitus täsmentää asetuksella.

− Tulemme yhdessä metsänhoitoyhdistyskentän kanssa käynnistämään valmistelutyön siitä, voidaanko metsänhoitoyhdistysmaksusta vapautumisen ehtoja täsmentää ja selkiyttää tai voidaanko lisätä metsänomistajan vapautta valita metsänhoitoyhdistys. On myös metsänhoitoyhdistysten etu, että nämä ehdot ovat oikeudenmukaiset kaikille metsänomistajille, Anttila painottaa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministeri Anttilan erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, puh. 040 557 36 81

Sirkka-Liisa Anttila