Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Anttila: Suomessa tuotetaan EU-maiden korkealaatuisinta maitoa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2008 8.00
Puhe -

”Voimme olla ylpeitä siitä, että suomalainen maito on laadultaan EU-maiden parasta. Ensiluokkaisten maitotuotteiden salaisuus on korkealaatuinen raaka-aine. Se takaa alan kilpailukyvyn myös kansainvälisillä markkinoilla”, kehui maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila puhuessaan Walter Ehrströmin säätiön mitalien jakotilaisuudessa tänään Helsingissä.

Elintarvikemarkkinoilla on nykyisin runsaasti valinnanvaraa ja hintakilpailu on kovaa. Elintarvikeketjun on oltava läpinäkyvä aina tuotantomenetelmistä ja eläinten hyvinvoinnista lopputuotteen jalostukseen. Suomalaisen maataloustuotannon laajuus perustuu kuluttajien luottamukseen ja haluun ostaa suomalaisia elintarvikkeita.

Maidon kiintiöjärjestelmän mahdollisen poistamisen ennakoidaan kasvattavan maidontuotantoa Euroopan unionin parhailla tuotantoalueilla. Suomessa maidontuotannon jatkuminen nykyisessä laajuudessaan edellyttää tuotantoon sidotun tuen maksamista. ”Maidontuotannolle on voitava maksaa myös tuotantoon sidottua tukea - vain siten tuottajilla säilyy motivaatio investoida vaativaan ja sitovaan lypsykarjatalouteen ja kehittää sitä”, painotti ministeri Anttila. ”Tavoitteemme on, että maitotilojen toiminnan kannattavuus säilyy ja että Suomessa tuotetaan EU-alueen parasta maitoa jatkossakin.”

Walter Ehrströmin säätiö palkitsee vuosittain kultamitalilla tilat, joiden tuottama maito on ollut korkeimmassa laatuluokassa yhtäjaksoisesti 25 vuoden ajan. Tänä vuonna kultamitali myönnettiin 41 maidontuottajalle.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Erityisavustaja Minna-Mari Kaila, puh. 09 160 53302, 040 775 6060

Sirkka-Liisa Anttila