Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Koskinen ei kannata kansallispuiston perustamista Evolle

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.8.2012 13.00
Puhe -

Ympäristöministeriö on saanut kesän aikana 18 kansallispuistoaloitetta eri puolilta maata.

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri on tehnyt esityksen Evon kansallispuiston perustamisesta. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen ei kannata tätä esitystä.

Suomen metsäopetus aloitettiin Lammin Evolla vuonna 1862. Nykyisin Evon 150-vuotias metsäopetus on osa Hämeen ammattikorkeakoulua ja Hämeen ammatti-instituuttia. Kansallispuiston perustaminen vaarantaisi ministeri Koskisen mielestä mahdollisuuden jatkaa korkeatasoista metsäopetusta Evolla. Evolla pitää olla riittävästi erilaisia metsiä käytössään, jotta voimme tulevaisuudessakin varmistaa monipuolisen metsäopetuksen.

− Metsäalalla on paljon kasvun mahdollisuuksia, joita ei myöskään pidä turhaan rajoittaa. Runsaat ja kestävästi tuotetut metsävarat antavat hyvän pohjan uusien puuhun ja metsiin perustuvien tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle, sanoi maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen metsänomistajien iltamissa Tuuloksessa, Hämeessä.

Koskinen totesi, että määrätietoisen metsänhoidon ansioista metsämme tuottavat puuta ennätyksellisen paljon, noin 100 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Kasvukauden joka sekunti kasvaa 5 kuutiometriä puuta lisää. Tärkeintä uusiutuvaa luonnonvaraamme pitää pyrkiä kestävästi, mutta entistä aktiivisemmin käyttämään Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Puun käyttö on viime vuosina lisääntynyt energiantuotannossa. Ministeri Koskinen kannustaa kaikkia toimijoita kotimaisten energiavarojen hyödyntämiseen. Näin saadaan myös työtä ja tuloja maaseudulle.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Tiina Rytilä, puh. 040 566 66 49

Jari Koskinen