Hyppää sisältöön
Media

Ministeriö valmistelee CAP-uudistusta laajalla työryhmä- ja kuulemistyöllä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 3.10.2018 17.35
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut neljä työryhmää valmistelemaan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) seuraavan rahastokauden (2021-2027) strategista kansallista suunnitelmaa EU:n asettamien tavoitteiden pohjalta. Työssä tullaan kuulemaan laajasti eri sidosryhmiä. Ahvenanmaan kysymyksiä tullaan käsittelemään erillisessä työryhmässä.

Työryhmät valmistelevat CAP-suunnitelmaa varten esityksiä maataloustuotannon, markkinoiden ja maaseudun kehittämistoimenpiteistä sekä näiden toimenpiteiden hallinnoinnista. Työryhmien esityksiä käsitellään maa- ja metsätalousministerin johtamassa CAP27-strategiaryhmässä.

Ministeriön tavoitteena on sidosryhmien laaja osallistaminen.  ”Haluamme aidosti, että sidosryhmät tuovat arvokkaan osaamisensa mukaan CAP-uudistukseen”, sanoo osastopäällikkö Minna-Mari Kaila maa- ja metsätalousministeriöstä. Työryhmien kokousten lisäksi sidosryhmille järjestetään työpajoja ja kuulemisia, joista saadaan aineksia valmisteluun.

Yhteisen maatalouspolitiikan uuden rahastokauden keskeisenä ajatuksena on kansallisen liikkumavaran lisääminen maatalouspolitiikassa ja tukipolitiikan yksinkertaistaminen. Työryhmien on huolehdittava, että esityksissä otetaan huomioon Euroopan unionin yhteiset tavoitteet, kansalliset tavoitteet sekä toimenpiteiden keskinäinen yhteensopivuus myös toimeenpanon kannalta.

Työryhmien määräaika päättyy vuoden 2020 lopussa. Yhteisen maatalouspolitiikan uudistus on tarkoitus saada voimaan EU:ssa vuoden 2021 alussa.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, p. 0295 62013

Yksikön päällikkö Taina Vesanto, p. 0295 330325

Yksikön päällikkö Tanja Viljanen, p. 0295 162353

Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, p. 0295 162409