Hyppää sisältöön
Media

Mitä arvonlisää kansallisella metsästrategialla? Osallistu strategian valmisteluun vastaamalla kyselyyn 30.6. mennessä!

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 9.6.2022 15.54
Uutinen

Kansallinen metsästrategia uudistetaan vuonna 2022. Strategiatyö käynnistettiin vuoden alussa ja valmistelua tehdään laajassa vuorovaikutuksessa. Nyt valmisteltava strategia ohjaa Suomen metsäpolitiikkaa ja julkisen vallan metsätoimia vuoteen 2035 asti.

Keväällä metsästrategian valmisteluun liittyviä näkemyksiä kerättiin Otakantaa.fi-kyselyllä. Toukokuussa järjestettiin eri sidosryhmille tavoitetyöpajoja. Sidosryhmäpalautetta valmistelun etenemisestä on saatu myös KMS-barometrikyselyistä. 

Nyt käynnistyvällä kyselyllä kerätään näkemyksiä siitä, millaista arvonlisää kansallinen metsästrategia voi luoda ihmisille, talouteen ja ympäristöön. 

Kysely liittyy kansallisen metsästrategian vaikutusten arviointiin ja vaikuttavuuden mittaamiseen, ja kyselyn tuloksia käytetään arvonluontimallin kehittämisessä, jolla kuvataan kansallisen metsästrategian merkitystä ja vaikuttavuutta. Kysely toteutetaan yhteistyössä kansallisen metsästrategian vaikutusten arvioinnista vastaavan Gaia Consulting & Pellervon taloustutkimus PTT: n kanssa.

Kysely on auki 30.6.2022 asti. Siihen vastaaminen vie vain muutaman minuutin. 

Tervetuloa vastaamaan, ja kiitos jo etukäteen vastauksista!

Voit vastata kyselyyn täällä

Lisää kansallisen metsästrategian valmistelusta löytyy MMM:n verkkosivuilta

Metsät