Hyppää sisältöön
Media

Neuvoston asialistalla kalastusmahdollisuudet ja biotaloustutkimus

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 11.12.2015 9.07
Tiedote

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu kaksipäiväiseen kokoukseen Brysseliin 14.–15.12.2015. Kokouksessa Suomea edustaa ensimmäisenä päivänä valtiosihteeri Jari Partanen ja toisena päivänä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Maatalous- ja kalastusneuvoston on määrä sopia vuoden 2016 kalastusmahdollisuuksista Atlantilla, Pohjanmerellä, useilla kalastusjärjestöjen merialueilla sekä Mustallamerellä. Suomelle on tärkeää, että kalakantoja hyödynnetään EU:n yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteen eli kestävän enimmäistuoton mukaisesti viimeistään vuonna 2020.

Euroopan maatalousministerit keskustelevat myös maataloustutkimuksen pysyvän komitean SCAR:n neljännestä ennakointihankkeesta ”Kestävä maatalous, metsätalous ja kalastalous biotaloudessa, haaste Euroopalle”. Suomi pitää SCAR:n ennakointihankkeen raporttia tervetulleena.

– Biotalous on merkittävä uusi alue, jossa Suomella on paljon mahdollisuuksia uusien työpaikkojen luomiseen ja uusien innovatiivisten tuotteiden kehittämiseen. On hyvä ajatus suunnata tutkimusrahoitusta myös laajempiin biotaloutta koskeviin kokonaisuuksiin, ministeri Tiilikainen toteaa.

Neuvoston asialistalla on myös tilannekatsauksia käynnissä olevista lainsäädäntöhankkeista, esimerkiksi lääkerehu- ja eläinlääkeasetuksista.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Kataja, p. 050 341 9934
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269

Biotalous EU ja kansainväliset asiat Kalat Kimmo Tiilikainen Ruoka ja maatalous Tutkimus ja kehittäminen