Hyppää sisältöön
Media

VTT 100 - Biotalouden uusi innovaatioalusta

Toteuttajat

VTT Oy ja IndustryHack Oy

Hankkeen perustiedot

Kesto: 2017

VTT pilotoi marraskuussa 2016 uudentyyppistä biotalouteen keskittyvää innovaatiokokeilua VTT Hack – digitalization in bioeconomy. Hackathon-periaatteen mukaisesti asiantuntijatiimit ratkovat ennakolta määriteltyjä yritysten haasteita. VTT tarjoaa toimijoille asiantuntemusta ja co-creation platformin, joka kokoaa yhteen kolme yritystä haasteineen (Valio, L&T, Helen) ja ratkaisuja tarjoavat tiimit. Tavoitteena on erityisesti tuoda yhteen perinteisiä biotalousyrityksiä ja biotalouden liiketoimintamahdollisuuksia tunnustelevia toimijoita, ml. IT-osaajia.

Vuoden 2017 aikana VTT tulee avaamaan kymmenen ratkottavaa haastetta yhteistyökumppanien kanssa. Haasteet tulevat liittymään esimerkiksi yritysten tai julkisyhteisöjen tunnistamiin liiketoimintamahdollisuuksiin, teknologian tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin tai eri alueiden (seutukunnat, kaupungit) tunnistamiin haasteisiin tai mahdollisuuksiin.

VTT 100 -hankkeen tavoitteena on edistää erilaisten toimijoiden verkostoitumista ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista, ideointia ja konkretisointia sekä teknologialähtöisten innovaatioiden syntymistä ja kaupallistumista.

 

Loppuraportti: VTT 100