Julkiset ruokapalvelut -webinaari - kohti 25 prosentin luomutavoitetta
Tiistai 15.6.2021 klo 13.00 – 16.00
maa- ja metsätalousministeriö
Suomen kansallinen julkisten hankintojen strategian tavoitteena on nostaa luomun osuus 25 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Miksi luomu ei näy julkisissa ruokapalveluissa? Mikä on strategisten päätösten merkitys luomun käytön lisäämisessä? Webinaarissa keskustelijoita useista eri näkökulmista.
Julkiset ruokapalvelut -webinaari - kohti 25 prosentin luomutavoitetta
Aika: tiistai 15.6.2021 klo 13-16
Paikka: Microsoft Teams
Webinaarin juontajana toimii luomuasiantuntija Jaana Elo, Koko Palvelut
- Tilaisuuden avaus; Miksi luomuohjelma ja mitkä ovat luomun tavoitteet
Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, maa- ja metsätalousministeriö
- Tutkittua tietoa luomun hyödyistä
Sari Iivonen, johtaja, Luomuinstituutti
- Mikä on strategisten päätösten merkitys luomun käytön lisäämisessä julkisissa ruokapalveluissa?
Pekka Timonen, kaupunginjohtaja, Lahti
- Paneelikeskustelu; Miksi luomu ei näy julkisissa ruokapalveluissa? Mitä tulisi tehdä, että luomun saatavuus ja käyttö paranevat ammattikeittiöissä?
Keskustelemassa:
Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
Sari Iivonen, Luomuinstituutti
Pekka Timonen, Lahden kaupunki
Tuulia Pelli, Päijät-Hämeen ruokapalvelut
Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko
Mirva Tollet, Valio
Tauko
- Luomu ei ole kallista! Luomun käyttöhintalaskelmien esimerkkejä.
Anu Arolaakso, projektipäällikkö, Savon koulutuskuntayhtymä
- Lähiluomua ruokalistalle ja reseptiikkaan.
Päivi Kurkela, ruokalista- ja tuotesuunnittelija, Lööki - Oulun Tuotantokeittiö Oy
Kysymyksiä ja keskustelua
Tilaisuus päättyy viimeistään 15.45
Ilmoittautuminen on sulkeutunut. Liity webinaariin tällä linkillä.
Lisätietoja:
Maatalousylitarkastaja Leena Seppä, 0295 162 373 etunimi.sukunimi@mmm.fi
Erityisasiantuntija Auli Väänänen, 0295 162 031 etunimi.sukunimi@mmm.fi.
Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, järjestöt ja yhteisöt