Luonnon monimuotoisuus ruokahankinnoissa

Keskiviikko 25.5.2022 klo 9.00 –  11.30

maa- ja metsätalousministeriö

Luonnon monimuotoisuus ruokahankinnoissa

Ruuantuotanto on yksi merkittävästi luonnon monimuotoisuuteen eli biodiversiteettiin vaikuttava ja siitä riippuvainen tuotannonala. Maa- ja metsätalousministeriö selvitti, miten ruokahankinnoilla voidaan parantaa luonnon monimuotoisuuden tilaa. Tilaisuudessa kuulet ministeriön tilaaman selvityksen tuloksista sekä muista ruokahankintojen biodiversiteettivaikutuksia selvittävistä hankkeista.

Tilaisuus on suunnattu ruokahankintoja tekeville, ruuan biodiversiteettivaikutusten kanssa työskenteleville sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Webinaarin juontavat maa- ja metsätalousministeriön Hanna Mattila ja Auli Väänänen.
Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla keskiviikkona 25.5. klo 9-11.30
Tilaisuuden viimeinen esitys Biodiversitet database on englanniksi.

Tilaisuuden ohjelma

  • Tervetuloa ja johdatus päivän teemaan
  • Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen elintarvikehankinnoissa –selvitystyön tulokset ja ehdotukset luonnon monimuotoisuutta edistäviksi kriteereiksi, vanhempi asiantuntija Anna Kortesoja, Gaia Consulting Oy
  • Kommenttipuheenvuorot ruokahankintojen luonnon monimuotoisuutta edistävistä kriteereistä 
    • Suvi Haukioja, palvelupäällikkö Turun kaupunki
    • Regina Ekroos, hankinta- ja kehityspäällikkö Espoo Catering
  • S-ryhmän luontojalanjäljen laskenta ja S-ryhmän toimet ruuankulutuksen luontojalanjäljen pienentämiseksi, väitöskirjatutkija Sami El Geneidy, JYU ja vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa ja vastuullisuuspäällikkö Satu Kuoppamäki, SOK
  • Valmisteilla oleva ruuan biodiversiteettitietokanta Ruotsissa, projektijohtaja Karin Morell ja tutkija Serina Ahlgren, RISE (esitys englanniksi)

Tilaisuuteen ilmoittautuminen on päättynyt.

Alla on linkki, jonka kautta pääset osallistumaan webinaariin.

Liity webinaariin tästä

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kansalaiset